Política 06/04/2022

Vox presenta una queixa contra Thomàs al Parlament per "inobservança" del reglament

L'esquerra i El Pi varen voler privar Idoia Ribas del dret a rèplica en el debat d'una proposició de llei de l'extrema dreta

2 min
El líder de Vox, Jorge Campos.

Palma"Horari complert, t'ha agradat la jugada?". Aquesta frase pronunciada aquest dimarts al final de la sessió de control parlamentària pel president de la Cambra, Vicenç Thomàs, i dirigida a la membre de MÉS de la Mesa, Joana Aina Campomar, ha enfurismat Vox . En el debat d'una Proposició de Llei (PL) del partit d'extrema dreta, l'esquerra i El Pi no varen utilitzar els seus torns en contra de la iniciativa, per la qual cosa Thomàs, "interpetant literalment" l'article 83.1, no tenia per què donar un torn de rèplica a la diputada de Vox, Idoia Ribas, que defensava la proposta, però va acabar atorgant-li cinc minuts, com al PP i Ciutadans, que s'havien posicionat a favor, malgrat que aquests dos partits no el varen utilitzar.

Vox considera que el president del Parlament va impedir el debat, i per això aquest dimecres a la Junta de Portaveus ha presentat una queixa contra Thomàs per "inobservança" del reglament. Ribas s'ha queixat en la roda de premsa que el màxim representant de la Cambra li va indicar "com havia de parlar, què havia de dir i que no podia dirigir-se als grups que sostenen el Govern". La portaveu adjunta de l'extrema dreta va emprar els seus cinc minuts per replicar com si els partits que varen intentar fer el cordó sanitari haguessin fet el discurs, per la qual cosa va rebre el toc d'atenció de Thomàs. "Li he cedit la paraula, però no pot plantejar un debat en contra d'algú que ni s'ha pronunciat", va explicar.

El líder de Vox, Jorge Campos, creu que el president de la Cambra va actuar amb "connivència" amb el PSIB, Unides Podem i MÉS, i ha enllaçat les paraules de Thomàs al final del ple amb allò succeït en el debat de la PL presentada pel partit, que no va sortir aprovada amb els vots en contra del Pacte, l'abstenció d'El Pi i els vots a favor del PP, Ciutadans i Vox.

El partit de Campos va proposar que s'inclogués en els pressupostos autonòmics un informe de caràcter preceptiu que consideràs l'impacte social i econòmic de les polítiques a llarg termini en les famílies. "Entenc que vostès, Vox, volen anar posant la seva bandera a cada reducte, a cada banda on puguin treure un rèdit polític", va criticar la diputada regionalista, Lina Pons. "Després es posen traves a fer esmenes a la llei de joventut o l'educativa. No fan absolutament res per millorar la situació econòmica i social de les famílies d'aquesta terra", va afegir, referint-se al fet que l'extrema dreta no ha inclòs cap esmena parcial a les dues lleis esmentades, sinó únicament una esmena a la totalitat.

stats