El vot en contra d'El Pi pot dificultar al Govern aprovar els pressupostos

Jaume Font ha carregat contra el repartiment de l'Impost de Turisme Sostenible i se suma a MÉS per Menorca a l'oposició als comptes per al 2020

El Pi ha anunciat aquest dijous que votarà en contra dels pressupostos de la Comunitat aprovats la setmana passada pel Govern perquè considera, entre  altres  coses, que fan un repartiment  injust  dels ingressos que provenen de l'Impost de Turisme Sostenible. L'esmena a la totalitat de la formació regionalista podria complicar l'aprovació dels comptes públics de 2020 en el Parlament, ja que MÉS per Menorca va anunciar ahir que s'oposa al pressupost.

El líder d'El Pi, Jaume Font, ha presentat -acompanyat per batles i regidors de la formació- una proposició de no llei per instar el Govern que fixi criteris objectius d'assignació dels fons de l'esmentat impost i que canviï el paper de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible.

"Esmena a la  totalitat  vol dir que aquest pressupost no ens agrada", ha dit Font, tot i que ha precisat que si s'aproven algunes esmenes que El Pi presentarà es podria acabar donant-hi suport. El diputat d'El Pi ha mostrat preocupació per la falta de recursos que té la Comunitat Autònoma, per la qual cosa considera que els doblers públics s'han de gestionar de millor manera.

Pel que fa a l'Impost de Turisme Sostenible, des de la formació es demana que la comissió que en gestiona el repartiment prengui les decisions amb una majoria qualificada, perquè amb la composició actual el Govern sempre té majoria i decideix de manera unilateral on envia els recursos.

Així mateix, reclamen que  almenys  un percentatge dels ingressos es destinin a projectes  dels ajuntaments  on s'ha recaptat l'impost,  encara que no arribi  al 50% que la formació ha exigit en ocasions anteriors.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF