Política 28/03/2022

Podem vol abaratir la factura de la llum a 19.000 famílies apujant un 30% els impostos a les sales de joc

El partit planteja crear un xec energètic de 420 euros amb la recaptació extra de vuit milions que suposaria la mesura

2 min
La diputada d'Unides Podem, Antònia Martín, amb la portaveu adjunta de la formació, Esperança Sans

PalmaUnides Podem dialogarà al llarg d'aquesta setmana amb els seus socis del Pacte per a la creació d'un xec energètic que ajudi les famílies més vulnerables a pagar la factura elèctrica. "Proposam la creació d'un xec energètic de 420 euros anuals per família augmentant un 30% els impostos a les sales de joc de les Illes, un fet que suposaria una recaptació extra de vuit milions d'euros , els quals anirien directament a aquestes famílies", ha explicat aquest dilluns en roda de premsa la portaveu adjunta de la formació, Esperança Sans.

El partit argumenta que a les Balears es recapten cada any al voltant de 32 milions en impostos a les sales de joc. La proposta de Podem és incrementar un 30% aquesta tributació, i destinar els vuit milions resultants de l'augment a un total de 19.000 famílies illenques que es vegin amb dificultats de fer front a la factura de la llum. "L'ajuda seria compatible amb la resta d'ajudes, i s'hauria de poder demanar tan digitalment com presencialment per tenir en compte la bretxa digital, i per facilitar i simplificar al màxim els tràmits", ha destacat Sans.

La portaveu adjunta de la formació ha reclamat dur a terme des de les Balears mesures complementàries a les que es facin des d'Europa i Espanya per disminuir els efectes de la pujada de preus. "No podem limitar el preu de la llum, apujar els impostos a les elèctriques o retallar els beneficis caiguts del cel, perquè són competències estatals i europees", ha subratllat. "Des de les Balears, però, hem de fer tot el possible per ajudar les famílies de la nostra comunitat", ha afegit.

En aquest sentit, a Podem celebren l'acord aconseguit en el Consell Europeu, on es va permetre a Espanya i Portugal posar un límit al preu del gas per les baixes interconnexions que tenen amb la resta del continent. A més, aquest dilluns el president del govern estatal, Pedro Sánchez, ha detallat en una conferència organitzada per Europa Press amb gran part dels representants de l'Íbex-35 que s'apujarà un 15% l'Ingrés Mínim Vital i es bonificaran vint cèntims per cada litre de combustible a tots els conductors.

stats