Política 18/04/2023

Visc a Mallorca reclama campanyes per promoure el vot: "La guanyadora de les eleccions pot ser l'abstenció"

El col·lectiu ja ha recollit 300 signatures de la societat civil per exigir una major participació de la població balear el pròxim 28 de maig

ARA Balears
1 min
Neus Sánchez, Lila Thomàs i Joan Pau Jordà aquest dimarts davant el Parlament

PalmaEl col·lectiu Visc a Mallorca ha tornat a reclamar aquest dimarts la realització de campanyes per promoure el vot a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. "En els darrers 20 anys la participació estava al voltant del 60%, i avui pot ser que arribi al 50%, i que el gran guanyador de les eleccions sigui l'abstenció. Passa a les europees, però a escala autonòmica mai havia succeït", ha afirmat el sociòleg Joan Pau Jordà aquest dimarts, en la roda de premsa que han oferit a les portes del Parlament.

"Cal que les institucions públiques impulsin una forta campanya de foment del vot, especialment entre els joves. Correm el risc que el guanyador de les eleccions sigui l'abstenció", ha advertit l'exdiputada i exdirectora de l'IBDona, Lila Thomàs. "La participació en les eleccions enforteix la democràcia, i més davant el perill tan gran que hi hagi gent que ens vulgui retornar 40 enrere", ha afegit.

Segons han apuntat des de l'associació, ja han aconseguit 300 signatures de la societat civil, entre elles les dels sindicats UGT i CCOO, Unió de Pagesos de Mallorca o l'escriptor Pere Antoni Pons. A més, el proper 1 de maig duran a terme accions per promoure el vot, coincidint amb el Dia del Treballador, i a l'Acampallengua, on hi haurà una alta concentració de joves, també hi seran presents.

stats