Villarejo assegura que va treballar per "l'interès estratègic" d'Espanya: "Els desemmascararé a tots"

El comissari jubilat es presenta com a víctima d'un l'exdirector del CNI en declaracions als mitjans a les portes de l'Audiència Nacional

3 min
José Manuel Villarejo ensenyant el seu carnet de la Policia Nacional davant de l'Audiència Nacional. Ha reivindicat que és un comissari jubilat i no un excomissari, que ningú el va fer fora del cos.

MadridJosé Manuel Villarejo té ganes de parlar. Ni 24 hores després de sortir dimecres de la presó d'Estremera aquest dijous tenia cita a l'Audiència Nacional per declarar en dues peces del cas Tàndem i ha aprofitat per tornar-se a mostrar desafiant davant de les múltiples acusacions que té per davant. "Els desemmascararé a tots", ha advertit el comissari jubilat en declaracions als mitjans abillat de nou amb una boina i un pegat negra a l'ull esquerra perquè diu que va patir un ictus a la presó. En una llarga intervenció en què ha donat tot luxe de detalls dels gairebé tres anys i mig a Estremera -també de les revisions anals que li han fet per si hi guardava un mòbil-, ha negat ser l'autor de les filtracions dels darrers anys i s'ha presentat com a víctima d'una conxorxa ordida per l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán per cobrir-se les espatlles.

"Avui comença per a mi el punt zero. Des d'avui podré defensar-me. Fins ara aquest era el meu ordinador -ensenya una llibreta verda i un bolígraf- i tot i això he posat nerviós a més d'un, que no era la meva intenció. L'únic que pretenc és defensar-me i recuperar la meva família i col·laborar amb la justícia com he fet sempre", ha assenyalat anunciant que demanarà una còpia de tots els documents que se li van incautar quan el van detenir i dels quals ha assegurat que només han sortit a la llum un 10% d'ells, ja que la resta segueixen encriptats.

Villarejo ha insistit que ell l'únic que va fer va ser treballar per "l'interès públic i estratègic" d'Espanya tal i com se li va ordenar. De fet, ha lluit la bandera espanyola des que ahir dimecres va sortir de la presó. Primer amb una jaqueta valorada en més de 2.000 euros, i avui amb una mascareta negra amb una petita rojigualda a la dreta. Si des de les portes d'Estremera va assegurar que "les clavegueres no generen merda, la netegen", aquest dijous ha recordat que ell mai ha estat apartat de la Policia Nacional i que no se'l pot tractar com un excomissari.

Ensenyant el seu carnet de la Policia Nacional, s'ha mostrat orgullós d'haver "ajudat" el seu país, però no com un agent convencional. "Vull deixar clar que jo mai vaig ser un policia normal, mai vaig tenir un despatx i gairebé totes les meves feines privades eren condicionades per l'interès públic. I com que en això no es feien servir fons reservats, es cobrava de l'empresa que s'ajudava i moltes eren per l'interès estratègic d'Espanya", ha detallat.

"Cap secret aguanta el temps"

Per a Villarejo, tot el seu periple va començar quan va gosar qüestionar Sánz Roldán. Però ha advertit que "al final cap secret aguanta el temps" i que la sentència per l'acusació d'injúries a l'exdirector del CNI, en què va ser absolt -per la qual cosa ha pogut sortir de la presó després de la petició de la Fiscalia- ja va marcar el camí del que passarà a partir d'ara.

Però més enllà de Sanz Roldán, Villarejo no ha volgut apuntar a ningú més. No ha volgut donar detalls ni del cas Kitchen, que esquitxa Mariano Rajoy, ni de la caixa B, ni tampoc dels assumptes de la monarquia. "Jo dels problemes de cintura cap avall no parlo", ha dit precisant, això sí, que l'exdirector del CNI és "el gran protector de la monarquia" -apuntant al viatge que ha fet amb les infantes a Abu Dhabi en què s'ha vacunat també contra el coronavirus.

Podem, ERC i EH Bildu demanen explicacions a Delgado per reunir-se amb la cúpula d'Okdiario

Podem, ERC i EH Bildu han demanat la compareixença de la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, al Congrés perquè doni explicacions sobre la suposada reunió que va mantenir ahir dimecres a Madrid amb la cúpula del digital Okdiario el mateix dia que sortia en llibertat el comissari José Manuel Villarejo. Segons va publicar la revista Ctxt, la trobada amb Eduardo Inda, director del digital i molt proper a Villarejo, va produir-se en un pis de la capital espanyola. I la fiscal hauria intentat que no la gravessin. En la trobada també va assistir-hi Manuel Cerdán, afí a Villarejo i avui en dia adjunt d'Inda a Okdiario.

Inda està imputat, juntament a Villarejo, per la suposada participació en l'assetjament a l'inspector Rubén López quan aquest indagava en la causa del Petit Nicolás. La trobada però suposa un nou front per a Delgado, que ja va reunir-se amb Villarejo en el passat i fa poques setmanes amb el president del Reial Madrid, el director de La Sexta i Baltasar Garzón, que actualment és la parella de l'exministra de Justícia i fiscal general de l'Estat.

stats