Congrés dels Diputats
Política 13/03/2024

Vidal exigeix al ple del Congrés que s'aclareixi, "caigui qui caigui", la trama corrupta de les mascaretes

"En els pitjors moments de la democràcia espanyola, determinats sectors del PP i el PSOE sempre acaben fent el mateix: negoci i politiqueig miserable amb la tragèdia", ha criticat

ARA Balears
2 min
El diputat de MÉS Vicenç Vidal al Congrés

PalmaEl diputat de MÉS per Mallorca i Més per Menorca adscrit al grup Sumar al Congrés, Vicenç Vidal, ha intervingut aquest dimecres al debat d'una moció del PP al ple de la cambra baixa sobre la responsabilitat del govern espanyol en la trama de les mascaretes i el cas Koldo. Vidal ha lligat les implicacions del cas i la commemoració de l'11-M per recordar que "en els pitjors moments de la democràcia espanyola determinats sectors del PP i el PSOE sempre acaben fent el mateix: negoci i politiqueig miserable amb la tragèdia". Així, el portaveu de Sumar MÉS ha reclamat "tolerància zero amb la corrupció" i activar totes les institucions i comissions d'investigació sobre el cas per esclarir "caigui qui caigui" responsabilitats polítiques i judicials. També ha exigit l'impuls d'un organisme independent anticorrupció com reclama el Greco (Grup d'Estats contra la Corrupció).

"El PP i el PSOE sempre empren la corrupció exclusivament per atacar els seus adversaris polítics i no van al fons de la qüestió per erradicar-la", ha criticat, i ha afegit que el fet que "només defensin la creació de comissions d'investigació allà on tenen majoria ho diu tot". Vidal també ha remarcat que "el súmmum de tot plegat és que el PP, que ha tancat l'Oficina Anticorrupció de les Balears i és el partit més corrupte d'Europa, pretengui donar lliçons".

"El PSOE pot estar tranquil que aquest diputat no defensarà cap mena de cacera de bruixes contra determinats alts càrrecs com sí que varen fer ells, per molt menys, contra companys meus innocents de Mallorca i Menorca a passades legislatures". Finalment, Vidal ha apuntat que "allò que defensa Sumar Més és el que demanda la ciutadania de les Illes: explicacions, sentit comú i que s'acabi la política de retrets i polarització amb un tema tan sensible com la corrupció".

stats