Política 21/06/2022

Vidal esmenarà la llei d'habitatge per regular-ne la compra per part de no residents

La ministra d'Agenda Urbana ha reconegut que la tramitació de la normativa "està tardant més del compte"

2 min
Vicenç Vidal al Senat.

PalmaMÉS per Mallorca esmenarà en el Senat la llei d'habitatge que s'està tramitant per limitar-ne la compra per part dels no residents. Així ho ha anunciat aquest dimarts el senador ecosobiranista per designació autonòmica, Vicenç Vidal, en la seva pregunta de control a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. "L'any passat, la compra d'habitatge per part de no residents va ser d'un 30%, el percentatge més alt de l'Estat", ha destacat.

Vidal ha subratllat que, "a diferència d'altres grups", en referència a Podem, proposarà modificacions a la normativa en aquest sentit "perquè la llei sigui valenta". Sánchez ha reiterat que l'aprovació de la llei d'habitatge és "una prioritat absoluta en aquesta legislatura", però ha reconegut que la seva tramitació "està tardant més del compte", a causa, sobretot, de les 900 esmenes presentades.

De fet, per accelerar-ne la tramitació, el govern estatal, com en el cas de les Balears, demanarà l'habilitació extraordinària del mes de juliol, anant més enllà del període ordinari. "Em consta que les Balears estan fent grans esforços en matèria d'habitatge", ha asseverat Sánchez. Vidal ha reclamat a la ministra que "desbloquegi la tramitació" de la normativa, "que siguin valents i pactin cap a l'esquerra". "Som un territori insular, i la pressió a les Balears fa impossible fer projectes de vida", ha assenyalat.

La ministra ha evitat anunciar una data per aprovar la llei, i s'ha limitat a recordar altres projectes impulsats des del Ministeri com el pla estatal d'habitatge, pel qual del 2018 al 2021 es van destinar 34,4 milions d'euros a les Balears per a la construcció i rehabilitació d'habitatges. A més, fa unes setmanes Sánchez va visitar les Illes per anunciar l'acord sobre la caserna de Son Busquets, amb el qual es facilitarà la construcció de "més de 800 habitatges assequibles".

stats