Política 30/03/2021

Vidal fa una enquesta per saber si ha d'admetre una esmena del PSOE per recuperar la casa d'Emili Darder

Els socialistes es limiten a demanar que continuï el diàleg obert entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal i Antoni Noguera davant l'edifici que va ser la casa del batle Emili Darder i que avui en dia és seu de la Delegació de Defensa de Balears

El senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha publicat aquest dimarts una enquesta a Twitter en què demana què fer amb l'esmena del PSOE que es limita a demanar que continuï el diàleg entre el Ministeri de Defensa i Cort per recuperar la casa del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder.

Aquest capvespre es debatrà al Senat una moció del grup d'Esquerra Confederal, del qual forma part Vidal, per reclamar que el Ministeri de Defensa comenci els tràmits necessaris perquè l'Ajuntament de Palma es faci càrrec del pis del polític assassinat pel franquisme el 1937 amb l'objectiu de crear un centre cívic humanístic públic. Els socialistes, però, han presentat poques hores abans una esmena en la qual rebaixen la petició original.

La proposta del PSOE es limita a instar a cercar "una solució respectuosa amb l'ordenament jurídic que permeti conciliar les necessitats i els interessos de les parts afectades". "Davant el seu canvi de criteri estam francament desconcertats. Ens ajudau a decidir què podem fer?", ha piulat Vidal referint-se a l'esmena dels socialistes. Entre les opcions a votar, el senador ha proposat les següents: "No té remei –Sampol dixit–"; "Ho miram de compondre?"; "No som a Madrid per això"; i "No és reparació".

Cal recordar que després de l'assassinat de Darder i en plena Guerra Civil, les autoritats franquistes varen expropiar la seva casa i de llavors ençà és propietat del Ministeri de Defensa. A més, l'edifici avui en dia és seu de la Delegació de Defensa de les Balears.

stats