Política 22/01/2020

MÉS reclamarà al Senat que l'Estat retorni la casa d'Emili Darder a Palma

El senador Vicenç Vidal anuncia que hi presentarà una moció i Antoni Noguera recorda el compromís de l'Estat a retornar els béns immobles confiscats pel franquisme

Ara Balears
1 min
Vicenç Vidal i Antoni Noguera davant l'edifici que va ser la casa del batle Emili Darder i que avui en dia és seu de la Delegació de Defensa de Balears

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, i el coordinador de la formació ecosobiranista, Antoni Noguera, han anunciat que MÉS presentarà al Senat una moció perquè l'Estat retorni la casa d'Emili Darder a Palma. Ambdós han comparegut aquest dimecres davant del que va ser el domicili de Darder, darrer batle republicà de Ciutat, assassinat per les tropes franquistes el 24 de febrer de 1937. L'habitatge de Darder va ser requisat i expropiat per les autoritats franquistes.

Vidal ha reivindicat "la fi d'un espoli que ja ha durat massa, fruit d'un botí de conquesta i que és un escàndol democràtic". El senador ha anunciat que, a més de reclamar a l'Estat que retorni l'immoble, ha acordat amb els familiars de Darder crear en aquest edifici "un centre d'interpretació sobre drets humans i civisme".

Per part seva, Noguera ha volgut recordar que "el president espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre en la sessió d'investidura a iniciar la devolució de diferents immobles requisats pel franquisme, com el Pazo de Meirás a Galícia". Segons el coordinador de MÉS, "en aquesta línia caldria retornar immediatament el domicili del batle Darder".

A més, Noguera ha dit que "no s'entendria i seria una befa als palmesans que una administració progressista es negàs que l'Estat i el Ministeri de Defensa retornin la casa d'Emili Darder, víctima de la dictadura, a Palma".

stats