Reforma Constitució
Política 12/01/2024

Vidal demana que s'aprofiti la reforma de la Constitució per aconseguir el senador propi de Formentera

El diputat presentarà una esmena a la modificació de la Constitució que impulsen el PP i el PSOE per incloure-hi el senador insular formenterenc

ARA Balears
1 min
El diputat de MÉS Vicenç Vidal al Congrés

PalmaEl diputat de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha defensat que "com a ciutadà amb una discapacitat visual" valora que "la iniciativa del PSOE i el PP de modificar l'article 49 de la Constitució per canviar el terme 'disminuïts' per 'persones amb discapacitat' fa possible "deixar de sentir-me insultat per la Constitució". Al mateix temps ha reclamat que "s'aprofiti aquesta finestra d'oportunitat per fer possible que Formentera pugui tenir el senador en representació insular que li correspon i que no té", per la qual cosa presentarà una esmena per aconseguir-ho la setmana que ve.

Vidal considera que, "ja que a la fi el PP i el PSOE s'han posat d'acord, és el moment idoni per reformar qüestions clau, com el dret de Formentera a tenir un senador", un assumpte que "a les Illes Balears té un consens total, que ha estat aprovat pel Consell de Formentera i pel Parlament de les Illes en fins a dues ocasions i que, tanmateix, mai s'ha arribat a tramitar al Congrés via la llei que ho faria possible per culpa del bloqueig de les majories de Madrid".

El diputat de Sumar MÉS ha dit que confia que el PP i el PSOE "no permetin més la discriminació històrica que pateixen formenterencs i formenterenques, ja que és l'única illa de l'Estat sense representació directa al Senat, la cambra territorial". Vidal ha recordat que "si El Hierro i La Gomera tenen veu pròpia a la cambra alta, és de justícia que Formentera també la hi tingui".

stats