Política 19/05/2020

Vicenç Vidal exigeix un finançament just per a les Illes Balears per pal·liar els efectes del coronavirus

El senador de designació autonòmica ho ha reclamat aquest dimarts a la ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero

Ara Balears
1 min
Vicenç Vidal exigeix un finançament just per a les Illes Balears

PalmaEl senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha demanat a la ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, "quines mesures estatals es tenen previstes perquè les Illes Balears disposin del finançament just que la seva ciutadania es mereix". Vidal ha recordat que "s'estima que les Balears perdran un 30% del PIB amb la pandèmia de la covid-19 i que han estat sempre maltractades fiscalment fins a l'espoli".

El senador ha explicat que "el Règim Especial per les Illes Balears no és un caprici, encara que sovint des de Madrid es pensi que sí", i ha remarcat que "és ben hora que el govern actual compleixi la seva promesa de posar-lo en marxa perquè el nostre teixit econòmic necessita compensar la insularitat per sortir de la crisi que vindrà". "El model de finançament de les comunitats on Balears està a la coa ha de canviar", ha sentenciat Vidal, qui, per argumentar-ho, ha esmentat un estudi del BBVA sobre dèficit fiscal d'octubre de 2019 coordinat per l'economista proper al PP Ángel de la Fuente.

Vidal ha fet èmfasi en el fet que "el sistema de salut i els serveis socials de les Illes Balears es veuen profundament perjudicats per un repartiment de fons de l'Estat totalment injust i insensible" i en el fet que "el 50% del deute de la CAIB depèn del pèssim finançament de la Comunitat". El senador ha conclòs afirmant que "no és admissible que les Illes Balears estiguin per davall de la mitjana estatal i misteriosament el poder central només tingui interès a invertir en ports i aeroports per extreure'n un profit quasi colonial".

stats