Negociacions per a la investidura a l'Estat
Política 11/10/2023

Vicenç Vidal celebra la proposta de llei d'amnistia de Sumar

El diputat del partit ecosobiranista assegura que amb aquesta normativa "se supera la judicialització del conflicte entre Catalunya i Espanya"

ARA Balears
2 min
El diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, aquest dimecres a Madrid

PalmaEl diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, ha celebrat la proposta de llei d'amnistia de Sumar i ho considera una oportunitat per "posar el marcador a zero" i poder "desjudicialitzar el conflicte entre el poble de Catalunya i l'estat espanyol". L'ecosobiranista ha destacat el "caràcter ample" de la proposta i que aquesta només exclogui "aquells membres de cossos policials que cometeren actes de violència especialment notòria".

En aquest sentit, Vidal ha recordat que "els excessos repressius comesos pel govern i la judicatura espanyola arran dels fets de 2017 i l'ànim punitivista que hi havia darrere l'aplicació del 155 només han duit tensió i estancament a la política catalana i espanyola" i ha afegit que cal "un consens de totes les forces de tradició democràtica i catalanista per poder reprendre el camí de la política i el diàleg".

Davant la polèmica generada per la dreta i l'extrema dreta davant l'amnistia, l'ecosobiranista ha posat com a exemple altres països per mostrar com l'amnistia és una part del procés de tota democràcia. En aquest sentit, ha recordat que "estats europeus com el Regne Unit proposen amnisties molt més agosarades". Pel que fa a la situació que es viu actualment a l'Estat a causa d'aquesta possibilitat d'amnistia, Vidal ha recordat que en el conflicte català "el caràcter pacífic i no violent dels actes de desobediència civil que han estat perseguits va ser, sempre i en tot moment, absolut".

La participació d'un jurista mallorquí

Vicenç Vidal ha celebrat també que un jurista de prestigi de les Illes Balears com Antoni Llabrés hagi participat de manera activa en la redacció de la proposta i ha destacat que la feina feta per ell, l'advocat i dirigent de Catalunya en Comú Jaume Asens i coordinada pel catedràtic de la Universitat de Castella - la Manxa Nicolás Garcia Rivas és "excel·lent".

stats