Política 10/03/2022

La 'via Feijóo', majoritària a les Balears: ha aconseguit 2.836 avals d'afiliats del PP illencs

El previsible futur president del partit farà un acte dilluns que ve a Palma per presentar el seu projecte

2 min
Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres a la junta directiva del PP de Galícia

PalmaEl futur del PP estatal s'aclareix amb el pas dels dies, després de la guerra interna viscuda entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la direcció estatal de Pablo Casado i Teodoro García Egea. Aquest dijous s'acaba el termini per presentar el mínim de 100 avals que es requereixen per poder ser precandidat al 20è Congrés Nacional del partit, que se celebrarà a Sevilla els dies 1 i 2 d'abril, i fins al moment s'han postulat dues precandidatures: la del president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, amb 55.000 avals, i la d'Alexia Herranz, amb 120, que són a Gènova en procés de validació.

Concretament, la 'via Feijóo' a les Balears ha estat la majoritària, amb 2.836 avals de totes les illes. "Hi ha un gran suport, és un nombre important", ha afirmat aquest dijous la secretària general del PP illenc, Sandra Fernández. De fet, l'actual president de Galícia ha sumat més suport a les Balears que els tres grans candidats de les darreres primàries del 2018 junts. En aquell moment, Pablo Casado tingué 1.102 avals, davant els 770 de l'exministra Soraya Sáenz de Santamaría, i els 426 de la també exministra María Dolores de Cospedal.

"Demostra el que hem percebut, un gran suport de les juntes locals a Feijóo", ha apuntat Fernández. "La convocatòria del congrés extraordinari era la solució per a un PP més fort, més unit, que tornàs la il·lusió als afiliats i a la ciutadania", ha afegit. En el cas que Alexia Herranz no tingui el mínim de 100 avals vàlids, Feijóo seria l'únic precandidat, i no hauria de ser votat per les assemblees convocades el 21 de març, sinó que es votaria directament en el congrés a través dels compromissaris. Allà, segons ha explicat Fernández, a les Balears li corresponen 113 compromissaris, 976 electes i 16 nats.

Feijóo, el 14 de març a Palma

La campanya electoral dels precandidats començarà aquest divendres i acabarà el 20 de març, un dia abans de les assemblees. Segons ha confirmat la secretària general del PP balear, Feijóo "s'ha posat en contacte amb nosaltres per venir dia 14 de març a explicar el projecte a tots els afiliats de les Illes". L'acte es farà el matí de dilluns al centre de convencions Hipotels Playa de Palma Palace, "en una hora encara per quadrar".

stats