Política 22/07/2022

Unides Podem i MÉS demanen la dimissió del director de l'IB-Salut

Juli Fuster hauria intervingut en un procés de selecció de funcionaris en el qual es presentava la seva filla

2 min
Juli Fuster, director de l'IB-Salut.

PalmaUnides Podem ja ha confirmat que ha demanat la dimissió del director de l'IB-Salut, Juli Fuster, després que s'hagi conegut la sentència de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), amb la qual ha condemnat el Govern per la intervenció del mateix Fuster en un procés de selecció de funcionaris en el qual participava la seva filla. MÉS per Mallorca també s'ha unit a la petició de Podem i ha exigit la dimissió de Fuster.

El tribunal ha donat la raó a un dels aspirants l'examen del qual no va obtenir cap qualificació, i que va fer unes al·legacions que varen ser desestimades per Fuster, que, per obligacions legals, s'havia de mantenir fora del procés de selecció de facultatius especialistes en les àrees d'anestèsia i reanimació, del sector sanitari de Ponent de Mallorca.

Segons la sentència, el director de l'IB-Salut va excloure "el competidor" de la seva filla després que aquest firmàs l'examen, malgrat que no era un requisit fer-ho, sinó que la prova es basava en l'anonimat dels aspirants. Amb tot, el tribunal també condemna el Govern a assumir els costos del judici per un màxim de 2.000 euros.

"Si es confirma la notícia, és un fet molt greu", exposen fonts de la formació morada. "No s'ha de perjudicar el bon treball que han fet el Govern i la Conselleria de Salut, així com tots els seus treballadors i els del nostre sistema sanitari públic", afegeixen. Així, des de Podem "respectam els tempos del PSIB, però creim que Fuster no ha de contiunar al capdavant de l'IB-Salut".

Reacció de l'oposició

Des de l'oposició també han reaccionat. El PP ha convocat una roda de premsa en què el seu portaveu parlamentari, Antoni Costa, ha detallat que el partit ha sol·licitat la compareixença urgent en la Comissió de Salut de la consellera d'aquesta matèria, Patricia Gómez, a més del cessament o dimissió del mateix Fuster. "Són uns fets molt greus que es condemni l'IB-Salut perquè el seu director general i actual marit de la consellera hagi intervingut en unes oposicions en què participava la seva filla", ha declarat Costa. "No pot continuar en el càrrec ni un dia més", ha afegit.

Per la seva banda, Ciutadans ha registrat aquest mateix divendres en el Parlament una sol·licitud de reprovació del director de l'IB-Salut a través d'una Proposició No de Llei (PNL) en què demana que la Cambra constati, en primer lloc, que els fets suposen un perjudici per a la imatge del Govern, a més d'afectar la percepció social dels ciutadans en matèria de transparència i bon govern. "Estam davant un cas clar de nepotisme, no és un exemple de regeneració democràtica ni de bon govern", ha afirmat la líder autonòmica del partit, Patricia Guasp.

stats