Política 06/11/2019

Unides Podem aposta a Menorca per crear una empresa pública elèctrica

Antònia Jover assegura que són l’únic partit polític que garanteix la transició energètica

Ivan Martín
1 min
El Parc Natural de l'Albufera del Grau ha estat l'escenari de les propostes energètiques d'Unides Podem.

MaóLa candidata d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Antònia Jover, ha anunciat aquest dimecres a Menorca la intenció de crear una empresa pública d’electricitat. La formació morada ha detallat la proposta, a més de les polítiques en matèria energètica, en una compareixença efectuada al Parc Natural de l’Albufera del Grau. L’objectiu de la iniciativa és “lluitar contra el canvi climàtic i rebaixar la factura de llum”.

Jover ha assegurat que Unides Podem és l’únic partit polític que garanteix la transició energètica. La candidata n'explica els motius: “Partit Popular i PSOE tenen molts exministres en els diferents consells d’administració de les empreses elèctriques”. A més, Antònia Jover recorda els avanços fets a Balears en aquest àmbit: “Hem creat l’Institut Balear de l’Energia, que exportarem a la resta de l’estat espanyol”. Al mateix temps, s’ha compromès a reduir la producció d’energia fòssil. “La disminuirem a la meitat en una dècada per aconseguir el 100% de la producció renovable l’any 2040”, sentencia Jover.

D’altra banda, la número dos al Congrés, Lucía Muñoz, ha indicat el camí per fer possible la reducció d’energia fòssil: "Mobilitzarem un 2,5% del PIB anual en deu anys i un 90% per a l’any 2040, a més de crear 600.000 llocs de feina nous durant tot el procés”. Finalment, la candidata al Congrés per Menorca, Nati Benejam, ha reivindicat el paper de l’illa: "Volem que el nostre model sigui el referent energètic”.

stats