Política 04/02/2022

Unides Podem Menorca celebra l'aprovació de la nova reforma laboral

Consideren que, tret d'alguns aspectes, és la millor reforma laboral dins el context actual

Iván Martín
2 min
Cristina Gómez, portaveu d'UP en el Consell de Menorca.

MAÓUnides Podem (UP) valora positivament l'acord per tirar endavant la nova reforma laboral. Un marc legal que, segons la portaveu d'UP al Consell de Menorca, Cristina Gómez, representa una passa més "per continuar avançant".

Tot i les òbvies dificultats per tancar acords amb altres formacions polítiques, UP destaca la diferència de tarannà entre el govern de coalició amb la reforma laboral protagonitzada l'any 2012 pel PP. Gómez assenyala: "Van aprovar una reforma de manera unilateral i sense consultar els agents socials, i es carregaren anys de lluita i fites aconseguides en favor dels drets de la classe treballadora". I afegeix: "Els populars varen apostar per escurçar contractes i davallar salaris; van abusar de la temporalitat, la flexibilització de les relacions laborals a partir de la prevalença dels convenis d'empresa per damunt dels sectorials, a més de facilitar i abaratir els acomiadaments".

La portaveu d'UP considera que, tret d'alguns aspectes, és la millora reforma laboral en el context actual: "Pens que hem de defensar aquesta reforma amb totes les nostres forces, sense renunciar a reivindicacions que ara no s'hi han pogut incorporar, com la recuperació de l'autorització administrativa per als expedients de regulació d'ocupació, l'import de les indemnitzacions per acomiadament o els salaris de tramitació".

Per tot, UP rep amb il·lusió una reforma que emfatitza l'impuls de la modalitat de fixos discontinus per tasques estacionals, la definició d'un nou marc de formació professional amb dues tipologies de contractes, la subcontractació de les empreses multiservei que s'haurà de fer segons el conveni de l'activitat concreta, la desaparició del contracte per obra i servei, la possibilitat de 90 dies de contractació per a campanyes extraordinàries, la recuperació de la ultraactivitat dels convenis col·lectius, l'augment de les sancions per evitar la contractació temporal fraudulenta, la simplificació dels expedients de regulació temporal d'ocupació per covid i el mecanisme RED per a empreses amb dificultats.

stats