Política 19/05/2023

Unides Podem incrementarà el pressupost de l'Institut Balear d'Energia per arribar a 20.000 famílies

La candidata al Parlament, Antònia Jover, ha assegurat que en tots els municipals on siguin al govern, cediran espais per instal·lar nous autoconsums

1 min
La candidata al Parlament, Antònia Jover, visita l'autoconsum de Consell.

PalmaUnides Podem augmentarà el pressupost de l'Institut Balear d'Energia (IBE), la primera empresa pública de producció i comercialització d'energia de l'Estat, si arriba al Govern. Així ho ha anunciat la candidata al Parlament, Antònia Jover. La pujada prevista s'inclouria en l'increment del 2% del pressupost en Transició Energètica que proposa el partit. "Des d'Unides Podem volem que l'energia verda i neta de l'IBE arribi a més de 20.000 famílies, perquè puguin pagar la factura de la llum i a preu de cost", ha dit Jover.

Jover ha exposat que amb la creació de l'IBE s'ha fet possible posar en marxa projectes com els autoconsums compartits "que prioritzen els terrats i els pàrquings". "Enguany ja estam arribant a 1.500 famílies, que han vist reduïda la seva factura". La candidata ha assegurat que en tots els governs municipals en els quals hi hagi Unides Podem, se cediran espais a l'IBE per instal·lar nous autoconsums. "Perquè mentre la dreta posa impostos al sol, nosaltres democratitzam l'energia", ha dit.

La candidata d'Unides Podem ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a Consell, on hi ha un autoconsum compartit en funcionament. L'ha acompanyada Juan Pedro Yllandes, vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memoria Democràtica i integrant de les llistes del partit al Parlament, i Pep Malagrava, director general d'Energia del Govern.

stats