Política 10/03/2020

Turull surt per primer cop de la presó per anar a treballar

S'incorpora al bufet d'advocats Badia i podrà sortir 12 hores al dia de dilluns a divendres

Ara
2 min
Jordi Turull acompanyat de la seva dona Blanca Bragulat, arriban a Terrassa després de sortir de Lledoners

BarcelonaL'exconseller Jordi Turull ha sortit aquest dimarts de la presó de Lledoners per anar a treballar. Ho ha fet després que la junta de tractament del centre li concedís l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Turull és l'últim del presos polítics a sortir de la presó per anar a treballar, fer voluntariat o cuidar familiars. Fins avui ja ho havien fet tota la resta: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Josep Rull.

Turull ha sortit una mica abans d'un quart de nou del matí, segons informa l'agència Europa Press, i treballarà en el bufet d'advocats Badia de Terrassa. L'han recollit a les portes de la presó la seva dona, Blanca Bragulat, i la seva filla. Tots tres han sortit caminant i s'han dirigit a l'aparcament, on han agafat el cotxe en direcció a Terrassa. Ell anava de copilot. Turull podrà sortir del centre penitenciari dotze hores al dia de dilluns a divendres.

El mateix exconseller ha explicat a través de Twitter les seves sensacions: "Després de tants dies entre barrots de tantes presons, començo a sortir per treballar. No és ni de bon tros la llibertat". També ha expressat la seva "infinita gratitud" per a tothom que l'ha ajudat i ha assegurat que manté "les conviccions i el compromís polític intactes".

Turull ha rebut diverses mostres de suport en aquesta mateixa xarxa social, entre elles la del president de la Generalitat, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont. Els dos han coincidit en dir que la sortida de la presó de l'exconseller en cap cas es pot considerar com la llibertat. "Exercir els drets que et pertoquen no ens fa oblidar la injustícia del teu empresonament", ha dit Torra. En la mateixa línia, Puigdemont ha exposat que no es tracta de cap "privilegi" i que no "dissol la injustícia de la condemna".

Aplaudiments i crits de llibertat

L'exconseller ha arribat tocades les 9.20 hores al seu nou lloc de feina entre aplaudiments i abraçades de la gent. Han rebut el polític de JxCat a l'exterior del bufet unes cent persones que li han fet un un passadís a la plaça Vella al crit de 'Llibertat', algunes del seu municipi, Parets del Vallès. Quan ha arribat, també l'esperaven companys de partit com Eduard Pujol, Albert Batet, i la portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Terrassa i parella de Josep Rull, Meritxell Lluís.

Dels nou presos polítics, tots han tingut accés ja el 100.2 per poder fer sortides de la presó. Aquest article el decideixen les juntes de tractament de les presons, i després han de decidir si el validen o no els jutges de vigilància penitenciària. Fins ara, dos jutges s'han pronunciat sobre els casos de Jordi Cuixart i Dolors Bassa, i els dos han avalat l'aplicació del 100.2 malgrat el rebuig de la Fiscalia.

stats