Política 24/12/2018

Sànchez, Turull, Rull i Forn reben l'alta d'infermeria i tornen a la presó de Lledoners

Els van ingressar el dia 20 per controlar la seva evolució amb la ingesta d'aliments

Ara
1 min
Turull, Sànchez, Rull i Forn reben l'alta de l'infermeria i tornen a la presó de Lledoners

BarcelonaEls presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull passaran la nit de Nadal a la presó de Lledoners. Després de vint dies en vaga de fam –en el cas dels primers– i disset –en el cas dels segons–, aquest dilluns al matí han anunciat a través de les xarxes socials que la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT) ja els ha donat l'alta.

Els líders independentistes –en presó preventiva des de fa més d'un any– han volgut agrair al personal mèdic de l'UHPT que el tracte i els serveis han sigut "excel·lents" i que l'atenció rebuda ha sigut "extraordinària".

Els presos van ingressar a la infermeria el 20 de desembre per controlar l'evolució del seu estat de salut en el moment que tornessin a ingerir aliments, un procediment que està previst pel protocol de vagues de fam sempre que els facultatius ho considerin adient.

Durant l'acció de protesta, Sànchez, Turull, Rull i Forn van perdre entre un 10% i un 11% de pes corporal. Abans que donessin per finalitzada la vaga de fam, només Turull havia sigut traslladat a la infermeria. D'acord amb les recomanacions mèdiques, també van ingressar els tres presos restants per controlar la seva recuperació posterior. El període d'ingrés ha quedat determinat exclusivament per criteris mèdics i permetrà que els quatre líders passin les festes nadalenques al centre penitenciari de Lledoners amb la resta de presos polítics.

stats