Prohens assegura que el PP cobrirà les mancances en seguretat que les Illes pateixen durant l'estiu

La candidata del partit al Congrés s'ha reunit aquest dijous amb sindicats i associacions policials de la Comunitat

La candidata al Congrés del PP per les Illes Balears, Marga  Prohens , ha assegurat aquest dijous que, en cas de governar l'Estat, el seu partit posarà fi a les mancances de seguretat que pateixen les Illes durant la temporada d'estiu per la reticència dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de triar l'Arxipèlag com a destinació a causa del seu elevat nivell de vida.

Prohens  i la candidata al Senat, Maria Salom, s'han reunit amb diversos sindicats i associacions policials amb representació a les Illes per conèixer-ne les reivindicacions. " Donam  suport al binomi turisme i seguretat, ja que si hi ha una errada o falten mitjans en seguretat, el turisme se'n va cap avall" , ha comentat.

Per a això, segons  Prohens , fa falta incrementar el plus d'insularitat dels agents dels cossos de seguretat destinats a les Illes, a més de posar en marxa un pla d'habitatges "per a aquestes persones que  venen  a fer feina un parell de mesos a l'any". També s'ha  mostrat  en contra que es pugui tornar enrere l'equiparació salarial entre els cossos estatals i autonòmics.

Reunió amb la Federació Hotelera

El candidat del PP a la presidència del Govern balear, Biel Company, ha pronosticat aquest dijous una mala temporada turística i ha culpat l'Executiu d'Armengol de no fer res per evitar-ho. "Lamentam les darreres dades de l'atur i també el desviament de 100.000 turistes a la Mediterrània que denuncia el sector, ja que són el preludi d'una mala campanya turística que la senyora Armengol no ha previst ni ha treballat per revertir-la", ha afegit Company.

Acompanyat de la cap de llista al Congrés, Marga  Prohens , i els candidats a la batlia de Palma i el Consell de Mallorca,  Mateu  Isern i Llorenç Galmés, respectivament, Company ha mantingut una trobada amb la junta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ( FEHM ) encapçalada per la seva presidenta,  María  Frontera.

Sobre les dades de l' EPA  conegudes aquest dijous, ha comentat que des del Govern "no han fet res per mantenir l'economia i els llocs de feina. Avui, a les portes de la temporada alta, tenim un 3% d'increment de l'atur, un problema que hem de revertir fent polítiques en positiu i no perseguint els empresaris i fent polítiques de confrontació".

El president del PP balear ha afegit que "parlar de turisme és parlar de la nostra economia. Nosaltres proposam mesures com rebaixar l'ecotaxa, deixar-la a zero en temporada baixa, i reduir-la a la meitat en temporada alta, i fins i tot eliminar-la totalment quan  Casado  sigui president i es pugui compensar amb un nou sistema de finançament".

A més, tot just quan arribin al Govern, Company ha dit que "recuperarem la Llei turística del PP de 2012, que va permetre que s'invertissin 1.500 milions en reformes i es creassin 8.000 ocupacions directes gràcies als projectes d'augment de categoria dels hotels".

Finalment, Biel Company ha mostrat la seva clara aposta per "combatre  la  turismofòbia, perquè no es pot mirar cap a un altre costat com ha fet l'actual Govern d'Armengol. Danyar el turisme és un error, perquè tots en vivim directament o indirectament".

Per part seva, Marga  Prohens  ha recordat que el programa del PP  en l'àmbit estatal  presenta "mesures molt concretes per posar fi a la turismofòbia. A la resta del país costa entendre que aquí  hàgim  estat quatre anys atacant el turisme i dient als turistes que se'n vagin a casa seva, en lloc de veure que és un privilegi poder viure d'una indústria com aquesta, poc invasiva en comparació amb unes altres".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF