Política 30/04/2015

Trias a Colau: "Utilitzar desgràcies com els desnonaments per guanyar eleccions és un error"

L'alcalde de Barcelona es mostra molest pel fet que la candidata de Barcelona en Comú digui que els governants tradicionals són màfies, i considera que el seu model de ciutat és el de "la protesta, l'enuig i la mala educació"

Europa Press
2 min
Xavier Trias, en roda de premsa

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), ha criticat aquest dijous el model de ciutat de la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que l'ha definit com el de "la protesta, l'enuig i la mala educació". En una conferència al Col·legi d'Enginyers, Trias s'ha mostrat molest perquè Colau digui que els governants tradicionals són màfies, i ha ironitzat sobre el seu model assembleari: "Que em digui que farà. Perquè sempre diu que ha de consultar-ho amb les bases. Ja em trucarà quan acabi".

Així, ha lamentat que Colau s'hagi negat a arribar a acords amb ell, i ha destacat que el consistori ha col·laborat amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH): "Quan pago sí que arribem a acords". Trias ha assenyalat que, en algunes ocasions, la col·laboració amb la PAH ha estat poc seriosa perquè, segons ell, no han avisat a l'Ajuntament d'alguns desnonaments per "gestionar el desastre". "Posen vídeos a YouTube però no expliquen el final del desnonament que és que jo els poso un pis. Usar les desgràcies per guanyar eleccions és un error", ha afirmat.

Trias també s'ha referit al vídeo del candidat d'ERC, Alfred Bosch, en el qual parodiava l'alcalde i Colau, dient que "com a mínim podria haver imitat la erra" perquè els conceptes a què fa referència han estat alguna cosa bona per a la capital catalana. Sobre la fragmentació política que vaticinen les enquestes, Trias considera que faran que la governabilitat sigui més fàcil perquè obligaran a aprovar les coses amb més d'un grup, al contrari del que, segons ell, ha passat durant el seu mandat. "La mateixa oposició competirà per demostrar que és útil", ha subratllat, i ha afegit que està disposat a arribar acords amb qualsevol sempre que sigui gent seriosa.

stats