Política 30/09/2020

Trepuconet es converteix en la primera planta fotovoltaica de Menorca amb capital social

La instal·lació cobrirà el 15,6% de la demanda elèctrica del Castell

Ivan Martin
1 min
Maite Salord, Joan Escandell i Juan Pedro Yllanes han detallat l'actuació.

Es CastellLa planta fotovoltaica de Trepuconet del Castell serà la primera d’aquestes característiques que disposarà de capital social procedent de petits inversors, segons ha confirmat aquest dimecres el conseller de Transició Energètica del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, en el transcurs de la visita que hi ha fet juntament amb càrrecs públics del Consell de Menorca i de l’ajuntament del municipi.

Yllanes considera que l’objectiu del projecte és “desenvolupar una comunitat de persones compromeses amb el bé comú, que permeti generar molta més energia elèctrica renovable amb un cost sensiblement inferior que en el cas de les instal·lacions individuals. Cal tenir clar que sense la participació de la ciutadania difícilment podríem parlar d’una transició energètica justa”.

Per la seva banda, la consellera insular de Medi Ambient, Maite Salord, ha destacat la importància de l’actuació: “La transició energètica ha d’anar lligada a una transició social i els ciutadans han de formar part del projecte”. Per últim, la batlessa del Castell, Joana Escandell, s’ha felicitat per poder acollir la planta: “És un projecte pioner a Menorca i estam il·lusionats”.

L’Institut Balear de l’Energia finançarà la planta fotovoltaica amb una aportació de 250.000 euros i l’ajuntament aportarà els terrenys, valorats en 135.000 euros, mentre que el Consorci de Residus i Energia de Menorca hi destinarà 234.000 euros. La vida útil de la instal·lació serà d'entre 25 i 30 anys, i el període de rendibilitat de 15 anys per a inversors privats i de 20 anys per a les administracions públiques. La planta cobrirà el 15,6% de la demanda elèctrica del Castell.

stats