Política 30/09/2020

Menorca i el Govern balear treballen per reduir l'activitat de la central de Maó

Maó instal·larà dades de la qualitat de l'aire a la via pública

Ivan Martin
2 min
Susana Mora, Hèctor Pons i Juan Pedro Yllanes han signat el conveni en el saló de plens de l'Ajuntament de Maó.

MaóReduir l’activitat de la central tèrmica de Maó és un dels objectius del conveni de col·laboració del Pla de millora de la qualitat de l’aire, que s’ha signat aquest dimecres entre els representants del Govern balear, el Consell de Menorca i el mateix consistori.

El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de l’Executiu autonòmic, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que el conveni té en el punt de mira la reducció de contaminants de la central tèrmica de Maó: “És un compromís de les institucions i una de les preocupacions dels ciutadans, però confiam que les mesures implantades per la Conselleria, i l’arribada del segon cable, permetin en un període de temps no llunyà que l’activitat de la central esdevingui residual”.

Yllanes també ha destacat els beneficis que implicarà el pla per al conjunt de municipis menorquins: “S’inclouen mesures que milloraran la qualitat de l’aire i una estratègia per potenciar la sostenibilitat i les energies renovables”. D’altra banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, ha emfasitzat el compromís del municipi amb el medi ambient: “Vam ser dels primers a protegir el litoral, tenim el Parc Natural de l’Albufera del Grau, el parc eòlic de Milà, la instal·lació de plaques solars en equipaments públics, així com la gestió dels residus i assumint una càrrega ambiental que suposa la generació d’energia, una llosa que arrossegam”.

Per últim, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, considera “imprescindible” continuar treballant cap a la sostenibilitat: “L'Agenda Menorca 2030 és un bon exemple, un compromís d’illa i amb reptes ambiciosos, però essencial per al nostre entorn, la sostenibilitat i les futures generacions”.

El Pla de millora de la qualitat de l’aire fou aprovat pel Consell de Govern el passat 12 de juny i té com a finalitat analitzar l’evolució de l’aire a Maó a través de les dades proporcionades per les estacions de mesuratge. Una de les accions que contempla el conveni és la instal·lació de panells informatius a la via pública amb les dades obtingudes.

stats