Parlament
Política 25/10/2022

Tots els partits menys Vox signen un manifest al Parlament en homenatge a les víctimes del franquisme

El text commemora el 31 d'octubre com a dia de record i homenatge a les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura

1 min
Imatge dels representants dels partits que han signat el manifest.

PalmaTots els partits illencs amb representació al Parlament illenc menys Vox han signat un manifest en record i homenatge a les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i el franquisme. De fet, la negativa del partit d'extrema dreta ha impedit que es pugui aprovar una declaració institucional a la cambra legislativa.

El manifest inclou, per una banda, la commemoració del 29 d'octubre com a dia de record del naixement del moviment democràtic preautonomista i el del 31 d'octubre com a dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura. I, per l'altra, insta el Govern de les Illes Balears a fer accions de difusió per a la memòria democràtica i com a garantia de la no repetició.

El text també menciona la recuperació de les restes d'Aurora Picornell i assenyala que ha estat possible gràcies a la Llei per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques de la Cambra.

En un principi, el PP també s'havia oposat a la iniciativa perquè el text al·ludia a l'aprovació de la llei de memòria democràtica estatal, però finalment han arribat a un acord perquè es mantingui la menció a la normativa espanyola, i també s'inclogui un paràgraf extret de la Llei de memòria balear que fa referència a totes les víctimes de la Guerra Civil.

stats