Tots els candidats independentistes es comprometen per escrit a no governar amb el PSC

Signen el manifest de Catalans per la Independència que reclama "plantar cara" als "responsables de la repressió"

i
Xavi Tedó
2 min
Els candidats a les eleccions al debat de TV3

BarcelonaJxCat, ERC, la CUP i el PDECat s'han compromès aquest dimecres per escrit a no governar amb el PSC en la pròxima legislatura. El text que han validat no dona lloc a interpretacions: "Sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC", assenyala el document.

Ho han fet a petició de Catalans per la Independència, una entitat formada per exdirigents crítics de l'ANC que ha reclamat als partits independentistes una aposta inequívoca per "continuar avançant cap a la independència" i no perdre "la credibilitat" davant dels electors amb futurs pactes amb els socialistes, segons destaca el manifest al qual ha tingut accés l'ARA. En aquest sentit, reclama "plantar cara" als "responsables de la repressió" que pateix Catalunya, en al·lusió també al PSC.

El manifest el subscriuen directament els candidats de totes les formacions independentistes, també Primàries. En el cas d'ERC, qui ha signat ha estat el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, per "problemes d'agenda" del seu cap de llista, Pere Aragonès, segons ha explicat la presidenta de l'entitat, Maria Mas, a aquest diari.

Els candidats i dirigents, signant el manifest

El manifest sorgeix, com expliquen els seus impulsors, per fomentar la mobilització de l'electorat independentista davant "la preocupació" per l'elevada abstenció que es pugui produir en aquests comicis per la pandèmia, però també pels acords postelectorals que puguin sorgir després dels comicis i que no vagin en la línia de "materialitzar la República".

"Totes les accions que ajudin a visualitzar la utilitat d'omplir les urnes de vots independentistes i barrar el pas al govern al PSC, amb el retrocés del camí cap a la independència que això suposaria, poden estimular l'electorat perquè participi", han destacat en un comunicat posterior per justificar aquesta iniciativa.

stats