Política 11/03/2022

Torna a entrar en vigor la prohibició d'envasos d'un sol ús a l'hostaleria

Si bé aquesta norma s'havia eliminat a causa de la pandèmia, la relaxació de les mesures de sanitat fa que ara resulti plenament aplicable

ARA Balears
1 min
Un operari tractant residus plàstics a la incineradora de Tirme.

PalmaLa prohibició de monodosis alimentàries de plàstic en bars, cafeteries, hotels i restaurants torna a estar en vigor, després que les mesures sanitàries s'hagin relaxat. Així ho indica el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publicat aquesta setmana, que recorda que la situació de pandèmia va fer necessària l'eliminació d'aquesta norma "amb l'objectiu d'evitar un ús compartit dels envasos".

El BOIB precisa que la tornada d'aquesta norma no afecta centres sanitaris i sociosanitaris, escoles i centres de treball, sempre que no estiguin oberts al públic en general, perquè "no s'han de considerar afectats per les restriccions anteriors". També en queden excloses aquelles presentacions alimentàries sobre les quals la Comissió Europea ha reconegut una declaració nutricional o de propietats saludables.

A més a més, el BOIB subratlla que els establiments que sí que es veuen inclosos dins aquesta mesura que torna a entrar en vigor podran disposar d'aliments i productes en format monodosi per atendre aquelles persones especialment vulnerables, que presentin intoleràncies o al·lèrgies alimentàries.

stats