Política 05/02/2020

Antoni Noguera: "El PSOE i el PP balears són irrellevants a Madrid"

El coordinador de MÉS i el senador Vicenç Vidal lamenten el doble discurs de populars i socialistes després del debat sobre insularitat a la Cambra Alta

Maria Llull
2 min
Vicenç Vidal i Toni Noguera, durant la roda d'aquest dimecres

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i el senador autonòmic dels ecosobiranistes, Vicenç Vidal, han criticat aquest dimecres el posicionament dels senadors del PSOE i el PP respecte de la proposta de Vidal de crear una comissió d'insularitat a la Cambra Alta –els socialistes hi varen votar en contra i els populars se'n varen abstenir–. "El PSOE i el PP balears són irrellevants a Madrid", ha afirmat Noguera, qui també ha carregat contra "el doble missatge" d'ambdues formacions. "S'omplen la boca dient que defensen els interessos de les Illes Balears, però quan arriba l'hora de la veritat voten que no", ha afegit.

Vicenç Vidal ha destacat la "virulència del PSOE" en contra d'aquesta proposta, que alguns senadors socialistes han qualificat de "jugueta" i de "partidista". "Costa entendre que, a la suposada legislatura del diàleg, el PSOE hagi rebutjat amb virulència i faltes de respecte una comissió que a les Balears genera consens", ha explicat.

Segons Noguera, hi ha hagut alarmes des del començament de la legislatura sobre la manca de veu de les Balears a Madrid. "En el debat d'investidura no es va parlar de les Illes cap vegada, i cap polític balear no ha ocupat un dels 22 ministeris", ha comentat el coordinador ecosobiranista. "Això demostra que el pes del PSIB dins del govern espanyol és fluix".

El coordinador de MÉS ha considerat que la presència dels ecosobiranistes a Madrid "és imprescindible" i ha subratllat la feina que s'està fent per afrontar les pròximes eleccions amb "una marca estable que representi les Balears". "Som els únics que podem garantir polítiques valentes i transformadores, d'esquerres, en defensa dels interessos de les Illes Balears", ha indicat el coordinador.

Per part seva, Vicenç Vidal ha anunciat que demanarà la compareixença dels diferents ministeris per tal de conèixer "quines accions duen a terme respecte de la insularitat". El senador autonòmic també vigilarà de prop si el PSOE du a terme la seva proposta de fer una ponència sobre insularitat –una ponència és un estudi sobre una problemàtica, que inclou l'opinió de diversos experts–.

stats