Política 12/11/2019

Toni Noguera es postula per liderar MÉS per Mallorca i rearmar-lo ideològicament

El regidor de Cort anuncia que no aspira a ser candidat electoral dels ecosobiranistes

Maria Llull
2 min
Toni Noguera, acompanyat pel diputat Joan Mas, l'exconsellera Ruth Mateu, Mateu Xurí, Catalina Inès Perelló, la regidora Neus Truyol i el diputat Josep Ferrà

PalmaToni Noguera ha presentat aquest dimarts la seva candidatura per liderar MÉS per Mallorca els pròxims quatre anys. L'exbatle de Palma i actual regidor de Cultura i Benestar Social és, per ara, l'únic aspirant a succeir els actuals cocoordinadors, Guillem Balboa i Bel Busquets, a qui ha agraït la seva tasca al capdavant del partit en uns moments que ha qualificat de "difícils" a causa de "fets sobrevinguts, com el cas contractes, unes primàries complexes, unes negociacions de govern dures i un partit cansat". L'aposta de Noguera és un rearmament profund de MÉS per tornar a connectar amb "l'interès general" de la militància i afrontar els futurs comicis amb garanties.

La plana major de MÉS ha donat suport a la candidatura de Noguera, integrada pel diputat Joan Mas, l'exconsellera Ruth Mateu, Mateu 'Xurí', Catalina Inès Perelló, la regidora Neus Truyol i el diputat Josep Ferrà. Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Antoni Verger, Biel Barceló, Miquel Mir i Vicenç Vidal són només alguns dels noms il·lustres que han aplaudit l'exbatle de Palma durant la presentació.

Noguera ha desgranat el seu projecte al llarg de 30 minuts i ha destacat la necessitat de "generar un corpus ideològic" els dos propers anys, a més de "triar els pròxims candidats" del partit a les primàries del 2021. A més, l'aspirant a liderar els ecosobiranistes ha assegurat que es presenta "a coordinador", i "no a candidat", fent al·lusió al doble paper que han jugat Guillem Balboa i Bel Busquets.

El candidat ha presentat un full de ruta amb cinc punts bàsics per treballar en el futur immediat: aprofundir en la idea que MÉS és "l'esquerra verda"; plantejar el sobiranisme del partit com "una eina d'inclusió"; defensar "polítiques d'esquerres modernes i europees"; treballar per un "nou model econòmic, amb l'economia social, verda i blava com a eixos"; i destacar "els valors" del partit, com "la igualtat d'oportunitats, la multiculturalitat, la diversitat i el feminisme".

Els altres dos anys seran per "preparar el partit per a les eleccions", ha indicat Noguera. En aquest terreny, caldrà "enfortir les agrupacions" per tal d'aconseguir millors resultats electorals, sobretot a les eleccions generals. "Hem de fer una reflexió, perquè correm el perill de convertir-nos en residuals", ha indicat Noguera, qui considera imprescindible impulsar "un projecte d'illes" i "estabilitzar la marca" en el cas dels comicis estatals. "Ens hem presentat amb noms diferents i això despista la gent ara que cada vegada hi ha més opcions per votar", ha comentat.

La candidatura de Noguera ha preparat esmenes tant per a la ponència ideològica com per a la d'organització del pròxim congrés de MÉS, que es durà a terme els dies 16, 23 i 29 de novembre, i d'on sortirà el nom del nou coordinador. "Volem una executiva àmplia, formada per una trentena de persones, perquè les decisions es prenguin de manera col·legiada i consensuada i els plantejaments siguin forts", ha explicat. A més, Noguera vol recuperar el consell polític i les joventuts del partit, les quals han de ser "líders en plantejaments valents i han de punyir ideològicament", a més de "generar relleus".

stats