Política 29/01/2022

Tolo Gili: "Entenem els ajuntaments com el baluard de primera línia per construir un país millor, més potent i participatiu"

La formació referma la seva aposta pel municipalisme

ARA Balears
1 min
Jornada 'Per un nou municipalisme' de El Pi a Felanitx

PalmaEl Pi referma la seva aposta pel municipalisme i defineix els ajuntaments com un element clau per millorar l'economia i la societat illenca. Durant la jornada 'Per un nou municipalisme', que s'ha duit a terme aquest dissabte a Felanitx, el president de la formació, Tolo Gili, ha assegurat que des del partit regionalista "entenem els ajuntaments com el baluard de primera línia per construir un país millor, més potent i participatiu".

En aquest sentit, Gili ha defensat que el partit aposta per un nou municipalisme que "repensi molts d'aspectes amb la necessitat d'optimitzar en el dia a dia els ajuntaments, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i el dinamisme de l'economia local". Durant la seva intervenció, el president ha afirmat que "El Pi és un partit eminentment municipalista" i ha remarcat que tant ell com el partit entenen "l'acció política des de la proximitat, a peu de carrer, devora els patiments i les inquietuds de les dones i homes del nostre poble".

Durant l'acte també s'han abordat diversos temes que des de la formació es consideren centrals per renovar i modernitzar les estructures municipals i que s'ha plasmat al document, El Pi i el nou municipalisme.

Pel que fa a la crisi derivada de la pandèmia, El Pi ha criticat la gestió econòmica que ha fet el Govern i ha denunciat que "considera inacceptable que ajuntaments totalment sanejats i que no tenen endeutament s'hagin de veure limitats en la seva capacitat d'invertir recursos econòmics recaptats i que han d'estojtjar als bancs pagant interessos".

stats