Política 13/07/2020

Teresa Ribera garanteix la descarbonització de Menorca tot i admetre retard d'inversions

La ministra ha presentat el cable elèctric submarí Mallorca-Menorca

Ivan Martin
2 min
Els càrrecs públics han mantingut la distància social i l'ús de les mascaretes durant l'acte de presentació.

CiutadellaLa ministra de Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, ha reconegut que les inversions relatives a la implantació d'energies renovables a Menorca acumulen un "cert retard" respecte de les previsions inicials. De tota manera, considera que aquest fet no influirà en el full de ruta de les administracions en el procés de descarbonització Menorca 2030.

A l'acte de presentació de la posada en funcionament del cable elèctric entre Mallorca i Menorca, Ribera s'ha mostrat optimista: "Estam iniciant la planificació de les inversions de Red Eléctrica i la Comissió Europea exigeix prioritat amb la interconnexió entre Mallorca i la Península. És cert que hi ha retard en inversions, però el pla 2030 es complirà sense problemes".

Ribera també ha destacat la importància de la inversió de 84 milions d'euros en la instal·lació del cable elèctric submarí: "Reforçarem la qualitat i la seguretat del subministrament a l'illa, reduint les emissions associades al sistema elèctric balear i liderant els avanços de la Comunitat en matèria de sostenibilitat".

D'altra banda, la presidenta de Red Eléctrica España, Beatriz Corredor, ha destacat la implicació del govern espanyol. "Tenim un executiu a Madrid molt compromès amb aquestes instal·lacions renovables i treballam en una planificació amb criteris de mínim impacte mediambiental i un aprofitament de les actuals infraestructures", ha assenyalat.

Finalment, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha agraït el treball coordinat entre institucions, "en uns terminis d'obra tècnicament molt complexos, malgrat les dificultats", mentre que el conseller de Transició Energètica de l'Executiu autonòmic, Juan Pedro Yllanes, ha recordat la pana elèctrica del 2018: "Les dues illes quedaran unides en els dos sentits, cosa que garantirà que successos com el del cap de fibló, que va deixar mitja illa sense llum pràcticament 50 hores, no tornin a repetir-se".

stats