Política 16/05/2023

El Pi vol limitar l'augment de la població amb mesures fiscals, territorials i turístiques

Josep Melià es fa ressò de la proposta de Carme Riu de no incrementar el sòl urbà als nuclis turístics

ARA Balears
2 min
Josep Melià és el candidat d'El Pi a la llista del Parlament.

PalmaEl candidat d'El Pi al Govern de les Illes Balears, Josep Melià, ha manifestat aquest dimarts que "cal establir mesures per limitar la superpoblació de les Illes Balears". Segons Melià "el Govern hauria de prendre mesures territorials, turístiques, de model productiu i en matèria fiscal per intentar capgirar aquesta tendència i estabilitzar la població". Per dur a terme aquest propòsit, els regionalistes prenen com a exemple la proposta de l'hotelera Carme Riu. "Hem d'impulsar mesures territorials perquè els nuclis turístics no puguin augmentar la superfície de sòl urbà o urbanitzable per usos turístics, residencial o mixts. El creixement poblacional i de places turístiques en els darrers 25 anys és insostenible", ha manifestat el candidat al Parlament.

"En 50 anys la població de les Illes Balears s'ha vist incrementada un 125%. L'any 1971 a les Illes Balears hi havia 545.498 habitants, mentre que l'any 2020 érem 1.219.423 habitants. No hi ha paral·lelismes a cap altra banda del món", ha declarat Melià, qui també ha assegurat que "segons les previsions de l'Institut Nacional d'Estadística en quinze anys la població de les Illes Balears s'incrementarà en 300.000 persones més".

El candidat també ha incidit en el fet que el nou model de finançament que "el PP i el PSOE tenen aturat per tacticisme polític", ha de tenir en compte elements com l'augment poblacional, la població flotant i el cost de la vida de cada territori. "Balears presenta una enorme quantitat de població flotant que molt sovint és receptora de serveis públics, per tant, el cost d'aquests serveis públics no pot ser aliena a aquesta enorme realitat. El Govern de l'Estat s'ha centrat molt en l'Espanya que es buida, però també s'ha de fixar i establir com a una prioritat l'Espanya que s'omple", ha dit Melià.

stats