Política 30/06/2023

Sumar MÉS vol impulsar al Senat amb les Canàries una comissió sobre la insularitat

Ambdós candidats han assegurat que recullen els testimonis d'altres senadors sobiranistes que han estat a la Cambra

ARA Balears
2 min
Els candidats de la coalició Sumar MÉS al Senat

PalmaSumar MÉS ha presentat aquest divendres la llista de la candidatura al Senat per Mallorca, amb Laura Pérez i Antoni Simó Tomàs com a candidats a la Cambra alta. Segons ha informat la coalició aquest divendres, Pérez ha defensat que fan front al repte "essent conscients que és una gran responsabilitat", ja que ha assegurat que les Balears "han de ser representades i defensades en totes les institucions de Madrid".

La candidata ha fet referència als senadors que "han dut la veu pròpia i progressista" al Senat, com Pere Sampol, Manolo Cámara o Vicenç Vidal. Així, ha assegurat que des de Sumar MÉS "recullen el testimoni des del mallorquinisme progressista, ecologista i d'esquerra alternativa". En aquest sentit, han anunciat que en la següent legislatura "Sumar MÉS impulsarà una comissió específica sobre la insularitat a les Balears i les Canàries", un fet al qual s'han negat "sistemàticament" PP i PSOE.

Per la seva banda, Tomàs ha indicat que tant ell com Pérez han fet "una passaendavant" perquè creuen que "és possible Sumar MÉS per viure millor". "En un moment com aquest, s'ha de dir a la gent que hi ha futur i que pot i ha de ser millor", han afegit. A més, Simó, ha animat la població a "no votar amb por, que voti amb il·lusió i esperança de saber que hi ha una força que vetllarà pels seus interessos i per solucionar els seus problemes diaris".

En aquesta línia, ha afegit que "la política i els representants de la ciutadania al Senat de Sumar MÉS treballaran de manera conjunta amb aquest objectiu". D'altra banda, ha fet referència al candidat del Congrés Sumar MÉS i l'exsenador, Vicenç Vidal, "que ha demostrat que una sola persona, un sol senador en una coalició, pot marcar la diferència". Així, ha afegit que "es tracta de treballar per aquelles persones que confien i confiaran" en la coalició".

stats