Política 21/07/2023

Sumar MÉS: "La diferència amb els altres partits és que nosaltres ho feim"

Els candidats de Sumar MÉS al Congrés dels diputats han presentat aquest divendres els compromisos de la coalició per a la nova legislatura

ARA Balears
1 min
Els candidats de Sumar MÉS al Congrés dels diputats, Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll

PalmaEl cap de llista de la coalició Sumar MÉS al Congrés per les Balears, Vicenç Vidal, ha assegurat que "la diferència" és que els altres partits "ho diuen" i Sumar MÉS "ho fa", referint-se a les polítiques que es defensen al Congrés dels Diputats a favor de les Balears. Així ho ha explicat Vidal, que ha assenyalat que "altres partits s'han apuntat, ara, a aquest discurs, però fa prop de 50 anys que voten en contra de les Balears, defensant una cosa a les Illes i votant-ne una altra a Madrid".

Vidal i la número dos al Congrés, Elisabeth Ripoll, han presentat aquest divendres els compromisos de la coalició, que es divideixen en cinc blocs, segons recull un teletip d'Europa Press. Així, el primer bloc proposa "un nou finançament, amb un IVA reduït i més inversions en serveis públics". El segon bloc fa referència a "garantir el dret a l'habitatge, limitant-ne la compra a no residents, oferir 2.000 habitatges socials cada any i fixar per llei dedicar un màxim del 30% de la renda al lloguer". D'altra banda, el tercer bloc es basa a "blindar i millorar els serveis públics, amb un finançament adequat i fent que el transport públic es converteixi en un dret". La coalició ha escenificat també com a quart bloc la proposta "d'una llei de llengües, per fer que el català i la resta de llengües de l'Estat siguin oficials al Congrés, al Senat i a Europa".

Finalment, el darrer bloc fa referència a "la defensa dels drets individuals i col·lectius, com el dret d'estimar a qui es vulgui, el dret de morir amb dignitat i el dret de les dones a decidir, entre d'altres".

stats