Política 10/01/2018

Els socialistes valencians demanen que s'il·legalitzi el Partit Popular pels seus casos de corrupció

El PP no s'ha pronunciat perquè "no valoren causes judicials"

Daniel Martín
2 min
La diputada socialista a les Corts Valencianes, Ana Barceló, durant la seva compareixença davant la premsa

ValènciaLa diputada i secretària de ciutadania del PSPV, Ana Barceló, ha reclamat aquest matí la "il·legalització del Partit Popular" després de la confessió del cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, que ha reconegut que el PP valencià va pagar amb diners negres treballs de diverses campanyes electorals contractats a Orange Market, l'empresa valenciana de la Gürtel. En concret, es tractaria de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les estatals del 2008, quan Francisco Camps va ser candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana i Mariano Rajoy a la del govern espanyol.

Barceló ha fet extensiva la petició d'il·legalització al "Partit Popular de tot l’Estat, ja que estem parlant de més de 30 causes obertes i 126 persones. El 'modus operandi' del PP valencià és del mateix del partit a la resta de l'Estat".

"El que desvela Correa i que no sabíem era que Camps era la baula perduda, la X que portàvem anys buscant", ha assegurat la diputada socialista, que ha reclamat que l'actual presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, "doni explicacions sobre allò que va passar en el passat, perquè el PP es va saltar totes les regles del joc democràtic".

La secretària de ciutadania del PSPV també ha subratllat que "qui s'asseurà al banc dels acusats serà la cúpula del partit. No ens serveixen les excuses del PP dient que són fets del passat, ja que encara avui n'estem patint les conseqüències".

Els populars no es pronuncien

El Partit Popular valencià ha rebutjat pronunciar-se aquests dimecres sobre l'escrit que el considerat de la trama 'Gürtel', Francisco Correa, ha enviat a l'Audiència Nacional en el qual admet el finançament irregular de les campanyes electorals del 2007 i 2008, els pagaments amb diners negres a l'empresa Orange Market per la prestació de serveis i implica l'expresident Francisco Camps. Fonts del partit han assegurat que no valoren causes judicials ni estratègies de la defensa.

stats