Política 23/01/2018

Els socialistes balears i canaris volen dur les compensacions a la insularitat a la Constitució

El portaveu del grup del PSIB al Parlament, Andreu Alcover, i la portaveu parlamentària dels socialistes de Canàries, Dolores Corujo, han comparegut junts aquest dimarts

Jaume Ribas
1 min
Els representants socialistes balear i canària

PalmaFer pinya, un front comú. És l'estratègia que han plantejat els socialistes de Balears i Canàries. Ahir dilluns i avui dimarts, una delegació del PSOE de les Illes Canàries ha visitat Palma. Aquest matí, la portaveu parlamentària dels socialistes canaris, Dolores Corujo, ha comparegut amb el seu homòleg al Parlament balear, Andreu Alcover.

Els dos polítics han explicat la seva agenda de reunió per "posar en comú" les problemàtiques insulars i les solucions que es proposen des d'un i altre arxipèlag. Segons que ha explicat Alcover, les dues federacions socialistes haurien d'intentar "anclar a la Constitució" règims econòmics i fiscals especials per a les dues comunitats autònomes. Tanmateix, Alcover ja ha avançat que això només serà possible "si hi ha una modificació de la Constitució", una opció que ara mateix sembla totalment en via morta.

Balears, un exemple per als socialistes canaris

A més de les compensacions a la insularitat, els canaris, que estan a l'oposició, també s'han interessat per iniciatives relacionades amb el món del treball i del turisme. Corujo ha defensat que l'ecotaxa era un "exemple" per a Canàries i n'ha destacat el fet que fos un "impost finalista" capaç d'aportar diners a les arques públiques per a polítiques públiques concretes. Dolores Corujo també ha lloat la "bona feina" del Govern balear en la lluita contra la precarietat balear, especialment en el món de l'hostaleria.

stats