Política 07/05/2021

El Senat reclama que s'accelerin els tràmits per suprimir la regla de minimis al transport de mercaderies balear

Cosme Bonet i Vicenç Vidal han remarcat la necessitat de suprimir la norma per garantir la competitivitat de les empreses illenques

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat reclamarà al govern espanyol que acceleri els tràmits per suprimir la regla de minimis al transport de mercaderies de les Illes Balears. El passat mes de març l'Estat demanà a la Unió Europea que eliminàs la norma que limita les ajudes que pot rebre el transport de mercaderies, per tal de permetre millorar les ajudes econòmiques que reben les empreses que es dediquen al transport de mercaderies a les Illes. Quasi un mes després de la petició encara no s'ha obtingut cap resposta de la Unió Europea i el Senat espanyol ha reiterat amb aquesta petició la importància de la mesura.

En aquest sentit, Cosme Bonet, el senador per Mallorca del Grup Socialista, ha remarcat que la insularitat té uns sobrecostos que han de suportar els ciutadans residents en les Illes i que es tradueix en despeses addicionals i un desavantatge competitiu per a les empreses de les Illes Balears. Bonet ha defensat que l'objectiu de la proposta és aconseguir que les empreses industrials de Balears puguin competir en condicions de major igualtat amb les empreses europees.

Davant la lentitud per aprovar la suspensió de la regla de minimis al transport de mercaderies de l'Arxipèlag, el senador autonòmic ha remarcat que Europa "ha de reconèixer el sobrecost de la insularitat i que suposa una pèrdua de competitivitat, que sens dubte s'ha agreujat amb la pandèmia".

Per la seva banda, el senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal ha recordat la importància de desplegar el REB pel que fa al transport de mercaderies i així assegurar la reindustrialització de l'Arxipèlag. De la mateixa manera que Bonet, el senador autonòmic ha reiterat la importància de suprimir la regla de minimis al transport de mercaderies, o bé d'ampliar-los per tal de garantir la competitivitat amb la resta d'empreses i indústries del continent.

A més, Vidal ha criticat que la ministra Maria Jesús Montero donàs "per complet" el REB. "He aprofitat una moció sobre el REB per demanar si a Andalusia tenen alguna tradició a tipus el dia d'enganar de Menorca, si no no s'entén que Maria Jesús Montero faci la broma pesada de dir que el REB està complet", ha sentenciat Vidal a través d'una piulada.

stats