REB
Política 03/10/2022

Satisfacció relativa a MÉS per l'aprovació del règim fiscal: "És imperatiu lluitar per l'IVA diferenciat"

Unides Podem considera que "per dies històrics com el d'avui és important que tornem a governar a les Balears"

1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluis Apesteguia, xerra amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaReaccions distintes dels dos socis minoritaris del Pacte davant l'anunci de l'aprovació del règim especial fiscal fet aquest dilluns pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tant Unides Podem com MÉS per Mallorca han valorat positivament la inclusió de dos avantatges fiscals en els pròxims pressupostos generals de l'Estat, però els ecosobiranistes demanen anar més enllà en un doble sentit.

D'una banda, el coordinador de la formació, Lluís Apesteguia, ha reclamat que en les empreses i autònoms que s'inclouen dins les deduccions de l'impost de societats i l'IRPF també s'hi incloguin "empreses del món de la recerca, la innovació i l'audiovisual, que són estratègiques". A més, sosté que "és imperatiu lluitar" per un IVA diferenciat. "Som l'únic territori no peninsular sense un IVA diferenciat, hi ha un clar greuge comparatiu", ha criticat. "A partir de demà ens posam a fer feina per millorar-lo", ha afegit.

Així i tot, Apesteguia ha incidit en "l'enorme èxit" que suposa obtenir el règim fiscal, la darrera de les quatre potes que tenia el REB. "Quan anam tot junts, treim els fruits i aconseguim victòries davant l'Estat, que normalment poc ens escolta", ha destacat el coordinador ecosobiranista.

Per la seva banda, la coordinadora autonòmica d'Unides Podem, Antònia Jover, ha subratllat que "per dies històrics com el d'avui és important que tornem a governar a les Balears". "És una mesura que cap altre govern havia aconseguit fins ara. Això demostra una vegada més els resultats de comptar amb governs en els quals hi és Unides Podem", ha afegit.

stats