Política 30/09/2018

Santi Vila: "Estan injustament empresonats però no són presos polítics"

L'exconseller assegura que l'incomoda "que es taquin els espais públics" amb llaços grocs

Acn
2 min
Santi Vila aquest dimarts

BarcelonaL'exconseller Santi Vila ha assegurat en una entrevista que publica aquest diumenge 'El Diario Vasco' que els dirigents polítics independentistes en presó preventiva "estan injustament empresonats però no són presos polítics". "Estan acusats d'haver incomplert les lleis, Espanya no és Turquia", hi afirma. Vila també explica que no porta un llaç groc i afegeix: "És una mostra d'afecte i de solidaritat cap als polítics que pateixen; tan cert com que m'incomoda que es taquin els espais públics, és una apropiació indeguda". En aquest sentit diu que respecta qui en porta, però subratlla també que per a alguns sectors el llaç groc és un "símbol agressiu" perquè "suposa acceptar que hi ha presos polítics a Espanya".

A l'entrevista, Vila també revela que fa gairebé un any que no parla amb Carles Puigdemont, expresident del seu govern. "L'última vegada que vaig parlar-hi va ser el dia de la DUI, el 27-O, i jo estava fora del Govern des del dia anterior; li vaig desitjar sort en el terreny personal, però en el polític ja vèiem les coses molt diferents", desgrana. Vila assegura que ho viu "amb pena i tristesa" perquè "apreciava molt" Puigdemont. "Sent honestos, s'ha de reconèixer que la legislatura passada va ser un desastre", afirma Vila, que considera que el Procés va acabar l'1-O.

Amb la mirada posada en el últims mesos, l'exconseller també ha admès que el va sorprendre l'elecció de Quim Torra com a president de la Generalitat, però no vol entrar en més detalls: "Prefereixo reservar-me l'opinió".

I sobre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva proposta de referèndum d'autogovern, diu: "Entre autogovern i autodeterminació hi ha una esquerda per la qual podem passar molts sobiranistes i solucionarem el problema; si pots organitzar un referèndum per millorar l'autogovern i la majoria dels catalans te l'aprova, has matat el gos i la ràbia", assegura Vila.

stats