Política 17/04/2023

Sandra Fernández, Sebastià Sagreras i Marga Duran completen els primers llocs de la llista de Prohens

A la llista també s'hi incorporen la degana de la Facultat de Dret i el director de l'Associació d'Industrials de Mallorca

2 min
Sandra Fernández durant un ple del Parlament, a una imatge d'arxiu

PalmaMarga Prohens aposta per persones de confiança del partit per completar els primers llocs de la candidatura del PP al Parlament per Mallorca. Si aquest mateix dilluns es coneixia que el director de l'Associació d'Industrials de Mallorca (Asima), Álex Sáenz de San Pedro, s'incorporava d'independent com a número 2, els següents llocs estaran ocupats per la secretària general del partit, Sandra Fernández; el diputat i portaveu de campanya, Sebastià Sagreras; i la diputada Marga Duran.

A més, la degana de la Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears, Cristina Gil, ocuparà el setè lloc i és el segon perfil independent entre els llocs de sortida. Així, si el PP repetís els diputats del 2019 per Mallorca –set escons–, Gil seria diputada. En els primers llocs també hi ha l'exbatle de Montuïri Jaume Bauzá; l'exconseller de Territori del Consell de Mallorca Mauricio Rovira; l'exdirectora general de Medi Ambient Marga Pocoví i la que fou batlessa de Palma Catalina Cirer. Rafel Nadal, cosí del tennista manacorí, ocuparà el 14è lloc de la candidatura.

A banda de Sagreras i Duran, dels actuals diputats populars per la circumscripció de Mallorca només repeteix a les llistes Isabel Borràs, en el lloc 15. Per tant, Antoni Fuster, Miquel Vidal, Núria Riera i Javier Bonet –secretari general del PP de Palma– en quedarien fora. Això suposa una àmplia renovació de la candidatura, sumat a les absències de l'expresident del PP balear Biel Company i l'exdiputada Maria Antònia García, que eren els números 1 i 4 de la llista del 2019.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Antoni Costa, repeteix en el primer lloc de la candidatura al Parlament per Eivissa. Costa és una de les persones de màxima confiança de Prohens, l'encarregat de fer les preguntes de control cada setmana a la presidenta del Govern, Francina Armengol. Per Menorca, el cap de llista popular serà l'exsenador al llarg del 2020, Jordi López Ravanals –el 2019, la número 1 va ser la diputada Salomé Cabrera.

stats