Consell d'Eivissa
Política 27/02/2023

Sánchez utilitza la imputació de Vicent Marí per presumir de la lluita del PSOE contra la corrupció

El president del govern espanyol critica la visita de Feijóo a Eivissa pel cas 'La vida islados', que afecta el president del Consell

2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, aquesta matinada a Brussel·les.

PalmaEl cas La vida islados, que ha portat a la imputació del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha traspassat l'arena autonòmica i ha passat a l'estatal. En una entrevista a Telecinco aquest dilluns, el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, fes un acte a l'illa Pitiüsa mentre Marí està citat a declarar el pròxim mes de juny, acusat de prevaricació, tràfic d'influències i coaccions a la llavors viceinterventora de la institució.

Sánchez ha utilitzat el cas La vida islados per presumir de la gestió del PSOE davant casos de corrupció, arran del cas Mediador. Aquesta investigació policial ha afectat un diputat socialista per les Canàries, Juan Bernardo Fuentes Curbelo, que presumptament rebia comissions d'empresaris a canvi subvencions o contractes públics a la comunitat illenca. El PSOE el va expulsar del partit i de militància, que va renunciar a l'acta de diputat.

Així, Sánchez ha criticat que, tot i la imputació de Marí, Feijóo compartís espai i taula amb ell el passat cap de setmana en l'acte a Eivissa. Allà, el president del PP va reclamar al vot per a Marga Prohens, candidata al Govern balear, i Rafa Triguero, candidat a la batlia d'Eivissa. Feijóo no va fer el mateix amb Vicent Marí, que encapçala la llista popular per presidir el Consell d'Eivissa, un fet que ha estat utilitzat pel PSIB per fer veure que "el vol amagar", ja que "l'omet".

El PSOE està en plena ofensiva contra Marí i el PP per la seva imputació. Dues ministres del govern espanyol, Pilar Alegría –titular d'Educació i portaveu del partit– i Teresa Ribera –ministra de Transició Energètica i vicepresidenta quarta– han criticat que "l'únic que ha fet el PP és intentar que la ciutadania d'Eivissa no conegués que el seu president està imputat".

stats