Política 06/08/2018

Sánchez promet més doblers a les comunitats i un nou REB "tan aviat com sigui possible"

El president espanyol s'ha entrevistat amb el rei a Marivent

Jaume Ribas
2 min
Pedro Sánchez saluda el rei Felip VI en arribar al palau de Marivent.

PalmaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que l'executiu "comprèn el fet insular" i s'ha compromès a aprovar el Règim Especial per a les Balears (REB) "tan aviat com sigui possible". Sánchez ha participat dilluns al seu primer despatx estival amb el rei Felip VI com a president d'Espanya al palau de Marivent, de Palma.

A més, en la que també és la seva primera visita oficial a les illes com a president, Sánchez ha assegurat que el govern central treballarà per fer millores puntuals en el finançament de "totes i cada una de les comunitats autònomes".

Tanmateix, el cap de l'executiu ha demanat "realisme" en la modificació de tot el sistema, tot i que s'ha compromès a impulsar un grup de treball per intentar actualitzar-lo. "Si les comunitats s'hi avenen, aquest govern no s'hi oposarà", ha dit.

El rei anirà a Catalunya

El president espanyol ha dit que el rei i la reina assistiran als homenatges a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils dels quals es complirà un any aquests dies 17 i 18 d'agost. Per a Sánchez, "l'important és recordar perquè ens congregam a Barcelona i Cambrils" i "contra el terrorisme no hi ha fissures possibles". D'aquesta manera, el cap de l'executiu espanyol respon a la Generalitat, que va dir que no convidaria Felip VI als actes commemoratius.

Sobre la qüestió catalana, el president també ha destacat la recuperació dels contactes bilaterals entre la Generalitat i el govern espanyol i ha assegurat que el rei "sempre ha estès ponts amb Catalunya" i que "comprèn l'Espanya plural".

El cas màster de Casado

Pedro Sánchez també ha dit que Pablo Casado hauria de "donar explicacions als ciutadans" davant les presumptes irregularitats en el cas del seu màster. "Em correspon, com a president del govern, no qualificar cap dels procediments judicials oberts", ha dit Sánchez, que ha insistit que cal "respectar els processos judicials i garantir que es facin amb les màximes garanties i normalitat possibles".

stats