Política 08/06/2021

Salut diu que la població de les Balears tindrà immunitat de grup "a final d'estiu"

Patricia Gómez justifica que hi hagi vacunes reservades perquè s'han rebut més dosis d'AstraZeneca

2 min
La consellera de Salut i Consum, PAtricia Gómez, en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha dit aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern calcula que les Balears assoliran la immunitat de grup "a final d'estiu". Gómez ha respost d'aquesta manera la pregunta de la diputada del PP Núria Riera sobre el procés de vacunació. Riera ha carregat contra la gestió que l'Executiu fa de les vacunes i ha remarcat que les Illes són la comunitat amb "manco persones vacunades, la que manco vacunes ha posat de les que ha rebut i la que manco població immunitzada té", a més de retreure a la titular de Salut que encara hi hagi 140.000 vacunes a les geleres. "Diuen que el ritme de vacunació és modèlic i que el 70% de la població estarà immunitzat al juny. Però no han dit de quin any", ha ironitzat Riera.

Per part seva, Gómez ha recordat que "totes les comunitats autònomes" segueixen l'estratègia del Ministeri de Sanitat i ha assenyalat que "es reserven les que es necessiten". "Anam de dimecres a dimarts i tot depèn de quan s'escriu un article o es fa una pregunta", ha replicat a les afirmacions de Riera. "Hem rebut més dosis d'AstraZeneca, la qual requereix més temps entre dosi i dosi", ha afegit, a més de subratllar que ja s'ha començat la vacunació de les persones d'entre 40 i 45 anys i que s'està administrant la segona dosi al personal essencial menor de 60 anys. "Si el ritme es manté i les vacunes arriben, la immunitat de grup estarà a final de setembre", ha remarcat.

Riera ha retret a la consellera que el Govern anunciï "vacunació massiva cada setmana", mentre que les Balears "continuen les darreres de la fila". "Ara en tindran la culpa els mitjans per demanar dilluns en lloc de dimecres", ha continuat. "Diuen que el ritme de vacunació és espectacular i el que fan és donar l'espectacle. Les infermeres no se'n poden anar de vacances per manca de personal i ara criden infermeres jubilades. Som a l'estiu i no tenim la població immunitzada", ha afegit la diputada popular, acusacions a les quals Gómez ha respost que les Illes són "la comunitat autònoma amb un percentatge més gran de vacunació de 40 a 49 anys".

stats