Pressupostos 2024
Política 15/11/2023

Sáenz de San Pedro anuncia subvencions per crear Oficines de Mesurament de Càrregues de Feina a Hostaleria

La Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia tindrà un pressupost de 205 milions d'euros el 2024

ARA Balears
2 min
El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha anunciat aquest dimecres davant el Parlament que l'àrea que dirigeix crearà una línia de subvencions destinades als agents socials per crear les oficines de Mesurament de Càrregues de Feina a l'Hostaleria. Segons ha explicat, es reassignaran 400.000 euros a l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal, que l'any que ve gestionarà cinc milions d'euros) que es destinaran a les càrregues de treball i serviran per crear les oficines, ha informat Europa Press. Aquestes entitats compliran l'acord que es va signar en el conveni d'hostaleria.

Sáenz de San Pedro ha remarcat la intenció de la Conselleria de reduir la taxa de sinistralitat a les Illes, que és la més alta d'Espanya, de manera que es mantindran les inspeccions que es fan durant tot l'any i hi haurà una nova partida de 385.000 euros per a conciliació i igualtat, destinada a empreses de menys de 50 treballadors que no estiguin obligades a desenvolupar el Pla d'Igualtat. El pressupost total d'Empresa, Ocupació i Energia per al 2024 serà de 205 milions d'euros, 65,88 més que el 2023.

Pel que fa a Indústria i Empresa, cada àrea tindrà un pressupost de 14 milions d'euros. Treball gestionarà 16,4 milions d'euros i Energia comptarà amb 141 milions, als quals cal sumar altres nou milions de Residus. "Augmentam pressupost pràcticament a totes les àrees, però impulsam sobretot la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, amb un pressupost històric de més de 150 milions d'euros", ha dit el conseller. El SOIB gestionarà 125 milions d'euros.

90 milions per al Pla de Transició Energètica

L'àrea d'Energia comptarà amb 141 milions d'euros, 73 més que l'any 2023. Cal remarcar que 123 milions provenen dels Mecanismes de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. El gruix d'aquest departament serà el Pla d'Inversió de Transició Energètica de les Balears, que passa de 16,5 a 90 milions d'euros. "La sostenibilitat no té color polític", ha manifestat Sáenz de San Pedro. l'Institut Balear de l'Energia rebrà una partida de 36 milions d'euros i la Xarxa de Mobilitat Elèctrica a les Balears tindrà un pressupost de 467.449 euros.

stats