Energia
Política 25/10/2023

El Govern presenta un pla per pagar totes les ajudes energètiques pendents

Falten pagaments per una quantitat de prop de 7,5 milions d'euros

ARA Balears
1 min
El sostre d'un edifici amb plaques solars.

PalmaLa Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia ha presentat aquest dimecres el Pla d'impuls energètic 'Acceleram' amb l'objectiu d'agilitzar els pagaments d'ajuts i altres tràmits relacionats amb subvencions energètiques adreçades a particulars i empreses. Segons han detallat en una nota de premsa, actualment hi ha unes 16.000 sol·licituds de subvenció en tramitació i 2.126 pagaments pendents.

De fet, el conseller Alejandro Sáenz de San Pedro ha detallat que les obligacions de pagament pendents suposaran aproximadament uns 7,5 milions d'euros, i que aquesta suma l'assumiran mitjançant les subvencions rebudes, que ara són de 64,4 milions, i en els pròxims anys aquesta xifra s'elevarà fins als 235 milions d'euros.

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro

Per tal de fer aquest projecte i accelerar tant els pagaments com les tramitacions de les sol·licituds, la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia ha contractat 11 funcionaris interins i ha anunciat que posarà en marxa oficines de reforç administratiu per facilitar la informació i els tràmits a les persones interessades i a les micro, petites i mitjanes empreses.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que amb aquesta iniciativa pretenen que "la ciutadania i les empreses que ja han fet una inversió econòmica per justificar aquestes subvencions vegin reduït el temps d'espera per rebre els imports econòmics dels ajuts que han sol·licitat". "Estam compromesos amb les convocatòries d'ajudes energètiques i volem que les sol·licituds que es facin siguin tramitades en el menor temps possible", ha sentenciat.

stats