Política 12/04/2019

Antònia Roca, número dos del PP a la llista al Consell de Mallorca

El partit opta per una cara poc coneguda per acompanyar a Llorenç Galmés en la candidatura a la institució insular

M.b./ C.t.
3 min
Els candidats al Consell de Mallorca presentats aquest divendres pel PP.

PalmaLa regidora de l'Ajuntament de Palma, Antònia Roca, acompanyarà com a número dos a la llista del Consell de Mallorca a Llorenç Galmés. Roca ja havia estat consellera insular i ha tengut altres càrrecs d'importància en el PP, tot i que no és una cara molt coneguda fora d'aquesta formació política. Roca és llicenciada en Biologia i Bioquímica per la UIB, amb un postgrau en formació del professorat d'Educació Secundària. Segons figura en el seu curriculum de la web de l'Ajuntament de Palma, ha desenvolupat la seva carrera com investigadora i professora de secundària i batxillerat.

La composició de les llistes del Consell i del Parlament s'ha dut amb hermetisme i fins ara no havia transcendit els noms dels elegits, fet que estava generant nervis dins el partit. La presentació oficial de la candidatura s'ha efectuat aquest divendres a Montuïri, en un acte que ha comptat amb la presència de Llorenç Galmés del president del partit a les Illes, Biel Company, la candidata al Congrés, Marga Prohens, i els candidats al Senat, María Salom i Miquel Ramis, entre d'altres.

El número tres de la llista es Jeroni Salom, seguit de Raquel Sánchez, Mauricio Rovira, Catalina Cirer i Pedro Rosselló. Completen la candidatura Carmen Cañellas, Rafel Torres, Antonia Suñer, Antoni Mulet, Cati Cabot, Bernat Vallori, Antonia Portell i Antoni Grimalt. Segons Galmés, el denominador comú de la llista és que està formada "per gent que estima Mallorca, preparada, amb il·lusió i amb ganes de fer feina i de millorar la qualitat de vida de la gent de la nostra Illa". També ha destacat que es tracta de gent amb experiència, ja que entre els 11 primers de la llista hi ha sis batles o exbatles.

Galmés ha destacat que tot i que a la llista hi ha diversos membres del PP de Palma, també es troben candidats de Marratxí, Calvià, Inca, Felanitx, Manacor, Binissalem o Maria. "Són una representació de tots els pobles, barriades i racons de tota l'Illa", ha assegurat.

“Venim a canviar les coses que no es fan bé, a transformar i a millorar els serveis públics. Volem una Mallorca millor perquè tots i totes puguem progressar en la vida dins de les nostres possibilitats i amb igualtat d'oportunitats”, ha explicat Llorenç Galmés. El cap de llista ha afegit que “les persones que confiïn en nosaltres per a la gestió dels assumptes públics han de saber que ho farem des de la responsabilitat, el diàleg i la convicció que, quan hagin passat aquests 4 anys, haurem millorat la vida de moltísima gent que actualment l'està passant malament”.

Company ha destacat que Llorenç Galmés "és un valor segur per encapçalar aquest projecte que tornarà a reconquistar el govern en el Consell de Mallorca". A més ha recordat que dissabte es presentarà la llista del partit al Parlament.

El president del PP ha reclamat als militants que estimin "el partit per damunt els interessos particulars" i que estiguin "vora la gent per fer-se ressò dels seus problemes". "Recuperar el Consell és fa necessari per acabar amb un període de paràlisis en matèria de carreteres, mobilitat i serveis socials", ha afegit

"El PP no té els doblers que té n'Armengol per fer la campanya, però sí tenim una ramificació a tota Mallorca que no té ningú", ha continuat Company. També ha demanat "no caure en la guerra psicològica", que pot generar les enquestes, i ha acabat el discurs amb un : "A por ellos que son pocos y cobardes".

Majoria absoluta del Pacte Andalús

Companya assegura que les enquestes internes del PP pronostiquen un millor resultat pel partit del qual ha anunciat l'informe de CIS. Segons Company, PP, Ciutadans i Vox sumaran més de 180 diputats a tot l'Estat, mentre a les Illes estan lluitant per aconseguir tres diputats. Pel que fa a les eleccions autonòmiques, també considera que es podrà governar amb el suport de Ciutadans i Vox.

stats