Política 29/04/2015

Albert Rivera acusa Pablo Iglesias de basar el seu creixement a "generar enemics"

El líder de Ciutadans retreu a Podem que s'emmiralli en Veneçuela

Europa Press
2 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans, en una imatge d'arxiu

MadridEl president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha dit aquest dimecres que entén els "nervis" de Podem i del seu líder, Pablo Iglesias, per haver passat "de liderar totes les enquestes a ser la quarta força política" a nivell estatal, i li ha recomanat que es replantegi el seu missatge i la seva "actitud prepotent". En resposta als retrets d'Iglesias a algunes de les propostes de Ciutadans, Rivera ha defensat el model de contracte únic indefinit i "no escombraries", i ha apuntat que el sistema que proposa la seva formació és el que s'aplica "a Dinamarca, no a Veneçuela, que és el que li agrada a ell".

En declaracions a La Sexta, Rivera ha opinat que Iglesias "viu de generar un enemic", de diferenciar entre "bons i dolents", la qual cosa respon a "una lògica molt antiga". Pel que fa a futurs pactes amb altres partits, Rivera ha afirmat que la seva decisió de no entrar en coalicions després de les eleccions municipals i autonòmiques serveix també per a les generals. "No serem ministres ni vicepresidents de Pedro Sánchez, de Mariano Rajoy o de Pablo Iglesias. I si guanyem les eleccions, buscarem suports parlamentaris per intentar governar amb un projecte comú", ha explicat.

El líder de C's considera que en les coalicions de govern "no hi ha un projecte comú, i cadascú escombra cap a casa" no són possibles a Espanya a dia d'avui i és millor que hi hagi "un govern d'un partit o amb independents, amb una lògica i un projecte", que busqui acords en temes concrets. Sobre la proposta de reforma fiscal presentada per Ciutadans i les seves similituds amb la de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), el seu president ha dit que pot haver-hi punts de coincidència igual que n'hi pot haver amb el PSOE en política sanitària, educativa o social.

stats