Política 10/06/2015

Rivera s'ofereix al PSOE del País Valencià per evitar que governi Compromís o el PP

Ara / Efe
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera. EFE

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha ofert avui al PSOE per intentar arribar a un acord al País Valencià i evitar així un executiu participat per Compromís o pel PP. En roda de premsa a la seu central del partit a Barcelona per detallar les negociacions i els pactes del seu partit en les diferents autonomies, Rivera ha explicat que en el cas de la del País Valencià el seu partit ha proposat al PSPV i al seu candidat, Ximo Puig, un acord per governar en aquesta comunitat. Aprofita així per fer-se espai al País Valencià, després que Ximo Puig hagi trencat aquest dimarts les negociacions amb Compromís perquè li discuteixen la presidència.

"Si els socialistes trenquen amb Compromís, nosaltres serem allà per arribar a un acord", ha assegurat el líder de Ciutadans. Ha reconegut que al País Valencià la situació és molt més complexa que en altres comunitats, ja que els socialistes valencians no sumen majoria i necessitarien que una tercera força, el PP, s'abstingués. Amb tot, Rivera ha convidat els socialistes a arribar a un acord.

Compromís, també independentistes

Rivera ha argumentat que el seu partit no pensa articular cap tipus d'acord amb Compromís perquè, "encara que alguns intentin negar-ho, van en coalició amb partits independentistes". Compromís, en canvi, ha instat aquest dimecres el PSPV a reprendre les negociacions per no frustrar el canvi polític al País Valencià.

stats