Política 09/08/2016

Rivera accepta negociar el 'sí' a Rajoy

El líder de C's posa sis condicions relacionades amb la regeneració per donar el 'sí' al cap de llista del PP i demana ja data per a la investidura

Ferran Casas
1 min
Mariano Rajoy i Albert Rivera en la darrera reunió

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, segueix en el seu trànsit. Del 'no' i el veto a Mariano Rajoy ha passat ja a estar disposat a votar-hi 'sí' sempre que posi data a la seva investidura, cosa que per ara no vol fer, i accepti sis punts relacionats amb la corrupció i la regeneració. En concret es tracta de separar els imputats dels càrrecs públics; eliminar els aforaments; fer una nova llei electoral; acabar amb els indults, limitar els mandats i investigar al Parlament el cas Bárcenas. Rivera s'ha mostrat, en una compareixença al Congrés, com a "part de la solució" i ha afirmat que Espanya "ha d'estar per damunt dels partits".

El líder de C's ha parlat de la necessitat de fer "un pas" més que no pas d'entrar al govern i ha recordat que moltes de les seves posicions han estat assumides pel PP a nivell autonòmic. El líder liberal ha admès que Rajoy no vulgui plegar i ha donat per retirat el veto a Rajoy.

stats