Política 04/02/2021

Els restauradors de Menorca cobraran les ajudes per les restriccions a final de febrer

Armengol admet que la xifra de contagis a Menorca continua sent elevada

Iván Martín
2 min
La presidenta de Menorca, Susana Mora i la del Govern, Francina Armengol en una foto d'arxiu.

MaóLes persones afectades per les restriccions sanitàries després de l'entrada al nivell 4 de Menorca, a causa de l'augment de casos de coronavirus, cobraran els 3.000 euros corresponents a les ajudes de gener i febrer a final d'aquest mes, segons ha reconegut aquest dijous la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, a l'acte de signatura del conveni, en el qual també ha participat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

La presidenta insular ha destacat l'agilitat amb la qual han duit a terme la convocatòria d'ajudes i preveu que a final de febrer s'ingressin les dues primeres mensualitats: "l'Administració s'està reinventant per ser més àgil i en quinze dies hem pogut tirar endavant una convocatòria necessària per a la liquiditat de les empreses. Pensam que a final de febrer podran cobrar les ajudes de gener i febrer, mentre que el març es reintegrarà de manera automàtica el tercer pagament".

La convocatòria està dotada amb 2,2 milions d'euros, aportats al 50% per la institució insular i el Govern balear. Cada beneficiari rebrà 1.500 euros mensuals durant el primer trimestre del 2021. És un ajut dirigit principalment al sector de la restauració, empreses esportives amb espais tancats propis, acadèmies de dansa, ioga o empreses com balnearis o similars. S'anunciarà aquest dissabte al BOIB i les sol·licituds s'obriran el pròxim dilluns.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reconegut que la prioritat de l'Executiu és "salvar vides" i ha advertit que les dades sanitàries relatives a Menorca continuen sent preocupants malgrat el descens de contagis els darrers dies. En aquest sentit, la presidenta diu que la situació és "complicada" i afirma que "les restriccions funcionen". A més, en el cas de l'illa la incidència ha davallat a 365,1 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, i de 140,26 a 7 dies: "Continuam per damunt dels 250 casos per cada 100.000 habitants i pensàvem que a Menorca mai assoliríem aquestes xifres". Finalment, Armengol preveu "mesos molt difícils" i aposta per una desescalada "amb molta prudència".

stats