Política 02/10/2021

El repte demogràfic, el federalisme i la sostenibilitat: els temes que el PSIB durà al 40è congrés del PSOE

Els socialistes balears defensaran 416 esmenes a la ponència del partit

ARA Balears
1 min
Reunió de treball de la Comissió Executiva del PSIB amb la delegació que representarà a la militància de les Balears al Congrés del PSOE.

PalmaEl repte demogràfic, l'impuls del federalisme i la sostenibilitat seran els principals temes que el PSIB durà al 40è Congrés federal del PSOE, que tindrà lloc a València els dies 15, 16 i 17 d'octubre. "És una oportunitat per explicar els assumptes que més preocupen la ciutadania i que s'acabin convertint en polítiques reals", ha comentat el senador socialista Cosme Bonet.

El PSIB defensarà 416 esmenes a la ponència del partit. Els socialistes balears reclamaran que s'incorpori al debat la sobrepoblació dels territoris limitats, com són les Illes. Pel que fa a l'eix de sostenibilitat, se centraran en l'impuls del tren, les energies renovables i la protecció de la posidònia. Respecte de la descentralització, Bonet ha explicat que volen "continuar avançant" en l'estat de les autonomies que "tants beneficis han duit a les Balears i Espanya".

A més d'aquests assumptes, el PSIB ha presentat esmenes sobre feminisme, igualtat, accés a l'habitatge per a joves i majors de 60 anys. Les propostes, que han aprovat les federacions insulars i que han estat elaborades per les agrupacions locals, reflecteixen el debat intern del partit i són el resultat de la participació directa de la militància en els processos congressuals.

El senador també s'ha mostrat satisfet per "la unitat i el projecte sòlid" que presentarà el PSOE al congrés, "amb una foto històrica amb els dirigents del partit que reflecteix el procés transformador que ha liderat el PSOE a Espanya", amb referència al fet que González, Almunia i Zapatero acompanyin Pedro Sánchez en la seva reelecció com a secretari general.

stats